Meč u “Beogradskoj areni” se nastavio bez publike i Partizana, Crvena zvezda šampion Srbije 1Foto: Starsport

Duel finalne serije plej-ofa Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde, koji je bio prekinut tokom treće četvrtine, nije nastavljen, ali će crveno-beli osvojiti titulu.

Nakon haosa koji je nastao posle prekida zvanični spiker u “Beogradskoj areni” obavestio je publiku da meč neće biti nastavljen, košarkaši i stručni štab Partizana izašli su sa terena, a navijači su napustili tribine.

Nedugo potom na parket su se vratili košarkaši crveno-belih i sudije, sačekali su da prođe 15 minuta, koliko je po propozicijama potrebno da se meč nastavi.

Kako se košarkaši Partizana nisu pojavili u tom roku, arbitri su odsvirali kraj, a Crvena zvezda je pobedila službenim rezultatom i sa 2-0 u seriji osvojila trofej.

Prethodno su arbitri i košarkaši Crvene zvezde napustili teren zbog uvredljivog skandiranja sa tribina, a glavni sudija Uroš Nikolić obavestio je predstavnike oba kluba da će duel biti nastavljen kad se isprazni “Beogradska arena”.

Međutim, publika nije želela da napusti tribine. a navijači crno-belih tražili su od čelnika kluba da se meč ne nastavlja ukoliko se dvorana isprazni.

Posle skoro sat vremena prekida, košarkaši i stručni štab Partizana pozdravili su svoje navijače i otišli u svlačionicu.

Potom se se u medijima pojavila informacija da će se preostalih 14 minuta biti odigrano u četvrtak.

U međuvremenu se oglasio i košarkaški klub Partizan koji je na društvenim mrežama preneo kratku poruku:

„Utakmica je prekinuta pri rezultatu 57:45 za Partizan! Više detalja će biti naknadno saopšteno“, piše u obaveštenju crno-belih.

Veleobrt je nastao nenadano, jer su se košarkaši Crvene zvezde vratili na parket, sačekali propisanih 15 minuta i tako došli do trijumfa.

Da podsetimo, duel je najpre prekinut zbog vređanja supruge prvog čoveka kluba sa Malog Kalemegdana Nebojše Čovića.

Sudije su upozorile publiku, što je izazvalo dodatni bes sa tribina, pa se na meti uvreda takođe našao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Meč u “Beogradskoj areni” se nastavio bez publike i Partizana, Crvena zvezda šampion Srbije 2
Foto: Starsport

Posle novog upozorenja arbitara skandiranje se pojačalo, a košarkaši i stručni štab Partizana pokušali su da umire svoje navijače.

Međutim, u tom trenutku teren su najpre napustili igrači Crvene zvezde, a nedugo zatim i sudije.

Utakmica je prekinuta početkom treće četvrtine, a u trenutku prekida crno-beli su vodili rezultatom 57:45.

Crvena zvezda je vodila u finalnoj seriji sa 1-0 i nedostajala joj je još jedna pobeda da bi osvojila trofej šampiona Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari