Sportklub: Rusi zovu Zvezdu i Partizan u VTB ligu 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Ruski timovi izbačeni su iz takmičenja pod okriljem Evrolige posle izbijanja rata u Ukrajini, a tamošnji košarkaški radnici razmišljaju kako da omoguće svojim ekipama što bolju konkurenciju u uslovima suspenzije.

Jedna od ideja je pozivanje ekipa iz Srbije, Grčke i Turske u VTB ligu, a prema informacijama koje se pojavljuju, među pozvanima mogli bi da budu i beogradski „večiti“ – Crvena zvezda i Partizan.

ABA liga proživljava izvesnu krizu u tekućoj sezoni, a sve više se čuju informacije iz hrvatskih košarkaških struktura o tome da regoinalno takmičenje ne donosi benefit tamošnjoj košarci, piše Sportklub.

Predsednik VTB lige govorio je za ruske medije još pre dva meseca da liga planira proširenje, a prema informacijama do kojih nezvanično stiže i Sport klub, u ozbiljnom razmatranju su i beogradski timovi.

Otkad je na snagu stupila odluka o suspenziji, VTB ligu su napustili estonski Kalev/Kramo i poljska Zijelona Gura. Od neruskih timova u takmičenju su ostali Cmoki iz Minska i Astana iz Nur-Sultana.

Iz Evrolige su tokom sezone 2021/2022. izbačene ekipe CSKA iz Moskve, Zenita iz Sankt Peterburga i Uniksa iz Kazanja, dok je učešće Lokomotive Kubanj iz Krasnodara okončano u Evrokupu.

Ovogodišnji šampion VTB lige je ekipa Zenita, koja je u finalu bola bolja od moskovskog CSKA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari