Mega "iscedila" Zvezdu 1

Rumene boje u licu trener Dejan Radonjić odjurio je u tunel nakon što su ga njegovi učenici pošteno iznervirali, delujući sinoć na terenu kao da su se neposredno pred početak duela sa Megom vratili sa prvomajskog roštiljanja.

Samo zahvaljujući dobranom evroligaškom iskustvu i većoj pribranosti u samoj završnici meča, crveno-beli su sprečili da dođe do iznenađenja u 4. kolu, koje je moglo da ih u konačnom saldu regularnog dela Mozzart Superlige košta i prednosti domaćeg terena u potencijalnom finalu plej-ofa – 89:85.

Da Zvezdina igra zaista može da deluje kao raštimovani orkestar u odsustvu dvojice najbitnijih organizatora igre videlo se u meču sa timom u kojem je više igrača sa tinejdžerskim bubuljicama, nego onih sa jakom bradom. Duže povređenom Joviću sinoć se pridružio DŽenkins zbog problema sa desnom nogom, što se automatski odrazilo na sinhronizovanost Zvezdinih akcija. Dekoncentrisani Volters ponovo je sa „keca“ delovao kao ulični basketaš koji se za asistenciju opredeljuje samo kad mora ili kad mu trener podvikne sa klupe. Ako se na to doda i više nego letargičan pristup većine ostalih, nakalemljen na loše role pukih epizodista poput Rakićevića i Dobrića, jasno je zbog čega je duel sa Megom izgledao kao dobro organizovana tinejdžerska žurka sa neizvesnim krajem.

Bivši zvezdaši Rebić i Lešić odigrali su tako da su pomoćnici na klupi crveno-belih tokom meča potražili njihove ugovore kako bi proverili da li je neko od njih možda na jednogodišnjoj pozajmici u Megi. Na njihovu žalost, nijedan od pomenute dvojice nema tu opciju, zbog čega bi na Malom Kalemegdanu mogli da zažale. Upravo je Rebić u par navrata vraćao saigrače u rezultatski egal, šutirajući za tri kao njegov idol Rasel Vestbruk u čiju je čast za sinoćnji meč uradio istu frizuru (4/4).

Timski, Mega je šutirala za tri 55,6 odsto, a pomenuti tandem ubacio je sedam od ukupno 10 trojki.

Zvezda je u poslednjoj četvrtini na mahove dolazila da prednosti od pet do osam razlike, ali nikako nije uspevala da se odlepi, čemu su kumovale i sudije dosudivši Megi prvi faul tek u 36. minutu, na čemu im je trener Radonjić svesrdno čestitao gromkim aplauzom. Bjelica i Dangubić, uz pomoć Mitrovića i Simonovića (koji je morao na kratku pauzu kako bi mu se zaustavilo krvarenje iz nosa nakon jakog udarca laktom) sprečili su potencijalno iznenađenje, uspevši da anuliraju simultanku Jaramaza, koji je u poslednjem minutu oduševljavao publiku sjajnim prodorima u igri jedan na jedan.

Rezultati

4. kolo

Crvena zvezda – Mega 89:85
Dinamik – FMP 19.00
Spartak – Partizan 19.00
Borac – Vršac 19.30

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari