Mega pobedila Partizan u drugoj utakmici polufinala plej-ofa, majstorica u četvrtak u “Beogradskoj areni” 1Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Mege pobedili su Partizan rezultatom 92:88 (18:28, 23:19, 26:15, 25:26) u drugoj utakmici polufinala plej-ofa Superlige Srbije i tako izjednačili rezultat na 1-1 u seriji.

Ko će od ova dva tima igrati za trofej protiv Crvene zvezde, koja je danas obezbedila plasman u finale trijumfom nad FMP u Železniku, biće poznato posle majstorice koja je na programu u četvrtak 30. maja (18.00) u “Beogradskoj areni”.

Duel u hali “Dejan Milojević” prelomljen je u trećoj i na početku poslednje četvrtine, kada Mega preokrenula vođstvo crno-belih i stigla do dvocifrene prednosti.

Crno-beli su bolje ušli u meč, u prvoj četvrtini ubacili čak 28 poena, ali kako se duel približavao poluvremenu gosti su sve više padali u tempu.

Mega je na startu nastavka uspela da uhvati rezultatski priključak, a potom, zahvaljujući odličnoj igri u odbrani, u finišu ovog perioda i da dođe do vođstva.

U poslednjoj četvrtini igra Partizana se raspala, dok je prednost domaćih rasla, sve do maksimalnih plus 13 (81:68).

U finišu, trojkama Mateuša Ponjitke i Džejlina Smita Partizan je uspeo da uhvati rezultatski priključak, Aleksa Avramović je imao šut za izjednačenje na 88:88, ali je promašio i Mega je uspela da izbori treći meč u penal završnici.

Za Megu Filip Jović postigao je 14 poena, Nelson Filips 13, a Ilija Milijašević i Andrija Jelavić po 12 poena.

Kod Partizana Bruno Kaboklo postigao je 18, Džejlen Smit 17, a Mateuš Ponitka 12 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari