Mega radi za večite 1

Jedan od zanimljiviji mečeva, koji bi trebalo posebno da zainteresuje večite rivale, odigraće se u subotu u Sremskoj Mitrovici.

Košarkaši Mega Bemaksa dočekaće zahuktalu Cedevitu (17.00), koja je seriju od tri pobede, začinila u prethodnom 5. kolu trijumfom nad Crvenom zvezdom. Dan kasnije FMP očekuje gostovanje Igokei (17.00).

„Ljubičasti“ su u dosadašnjem delu šampionata trijumfalno ispratili Cibonu i Mornar, ali su porazom od Olimpije pokazali izvesnu dozu ranjivosti u Sremskoj Mitrovici. Cedevita u međusobnom skoru vodi sa 6-2; hrvatski šampion stigao je u Srem dobro raspoložen nako tri uzastopne pobede kojima su prekinuli seriju od četiri poraza u nizu. Poslednje pojačanje, pristiglo iz Kine, Kris Džonson pokazao je na debiju protiv Zvezde da bi mogao da bude od velikog značaja za centarsku liniju Zagrepčana, s obzirom na to da je umešan na obe pozicije. Trener Juri Zdovc upravo je nakon trijumfa nad Zvezdom ukazao na značaj igre plejmejkera Tonija Katića.

– Biće vrlo teška utakmica, ali mi se nadamo pobedi. Već drugi niz godina imaju istog trenera i igraju istu košarku, tako da ih poznajemo vrlo dobro. Igraju agresivnu košarku s presingom po celom terenu, tako da će nam to biti izazov da ih svladamo. Težak je ritam, ali je tako, nama starosedeocima, bilo i prošle godine. Već smo se navikli, ali sigurno da nama ne ide u prilog toliki broj utakmica. Mislim da smo jedini u regiji koji igramo toliki broj utakmica, ali tako je kako je. Ne možemo protiv toga – podsetio je Katić da Cedevita uporedo sa ABA ligom i Evrokupom igra i domaće prvenstvo.

Mega je vezala dva poraza, a posebno opominjući bio je poslednji od Budućnosti u Podgorici. Kostja Mušidi i Nikola MIšković još uvek nisu u pogonu zbog povreda, tako da će trener Dejan Milojević akcenat dati na brzoj igri, sa puno trčanja i pokušaja u fazi tranzicije. Kanađanin Dilan Enis i potencijalni reprezentativac Srbije, Nikola Rebić trebalo bi da budu pokretači svih akcija u kojima se realizacija očekuje od Vlatka Čančara i centarskog tandema Fundić-Bitadze. „Ljubičasti“ su na mizernih 20,5 odsto za tri poena i taj segmenat bi pod hitno trebalo da unaprede.

– U subotu nas očekuje težak meč protiv Cedevite koja je izuzetno kvalitetna ekipa sa nekoliko vrlo iskusnih igrača, uz Džanana Musu koji je pokazao da je jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi na svojoj poziciji. Iza sebe imamo dve loše utakmice, protiv Olimpije i Budućnosti, ali verujem da će ekipa uspeti da se podigne i odigra dobar meč protiv Cedevite, a za šta će to biti dovoljno na kraju, videćemo – poručio je trener Milojević. 

Raspored i tabela

6. kolo

petak

Cibona – Partizan              18.00

Mornar – Zadar  20.00

subota

Mega – Cedevita               17.00

nedelja

Igokea – FMP     17.00

Olimpija – Budućnost      19.00

ponedeljak

Crvena zvezda – MZT      18.00

 

1. Budućnost      4-1

2. FMP  3-2

3. Crvena zvezda              3-2

4. Partizan           3-2

5. Cibona             3-2

6. Cedevita         3-2

7. Mega                2-3

8. Olimpija           2-3

9. MZT  2-3

10. Igokea           2-3

11. Mornar          2-3

12. Zadar              1-4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari