Najprijatnije iznenađenje ovog dela NBA sezone, Hjuston Rokitsi nastavljaju sa sjajnim partijama, a u noći između srede i četvrtka ubeležili su 20. uzastopni trijumf. Ceh je ovoga puta platila ekipa Atlante, a najzaslužniji za novi uspeh „raketa“ bio je Trejsi MEKGREJDI, koji je postigao 28 poena i upisao devet skokova.

Najprijatnije iznenađenje ovog dela NBA sezone, Hjuston Rokitsi nastavljaju sa sjajnim partijama, a u noći između srede i četvrtka ubeležili su 20. uzastopni trijumf. Ceh je ovoga puta platila ekipa Atlante, a najzaslužniji za novi uspeh „raketa“ bio je Trejsi MEKGREJDI, koji je postigao 28 poena i upisao devet skokova. Rokitsi su tako postali tek treći tim u istoriji najkvalitetnije košarkaške lige kome je uspelo da za redom veže bar 20 pobeda. Ukoliko trijumfuju i u narednom meču dospeće na drugu poziciju, iza legendarne generacije Lejkersa iz sezone 1971/72, koja je nanizala čak 33 uzastopna uspeha.

Rezultati

Atlanta – Hjuston 75:83, Orlando – LA Klipers 110:88, Majami – Njujork 88:91, Nju Džersi – Klivlend 104:99, Boston – Sijetl 111:82, Detroit – Filadelfija 82:83, Nju Orleans – San Antonio 100:75, Milvoki – Juta 100:114, Dalas – Šarlot 118:93, Denver – Memfis 108:86, Golden Stejt – Toronto 117:106.

Naši predstavnici u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu prethodne noći nisu imali naročito zapažen učinak. Najraspoloženiji za igru bio je član Nju Orleansa Predrag Stojaković, koji je u pobedi svog tima nad San Antonijom učestvovao sa devet poena i tri skoka. Najzaslužniji za ubedljiv trijumf „stršljenova“ bili su Dejvid Vest sa 29 i Kris Pol sa 26 poena, uz čak 17 asistencija. U poraženom sastavu najefikasniji su bili Tim Dankan i Toni Parker sa po 24 koša.
Darko Miličić je meč, koji je njegov Memfis izgubio završio bez poena, ali je uspeo da ubeleži četiri skoka, dok je centar Nju Džersija Nenad Krstić na parketu proveo 22 minuta i za to vreme ubacio deset poena. Netsi su slavili pobedu nad Klivlendom, za koji je posle gotovo dva meseca zaigrao i Aleksandar Pavlović (odigrao devet minuta, bez poena), a Kavalirsima nisu pomogla ni 42 koša Lebrona Džejmsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari