Michael MaloneMajkl Meloun foto EPA-EFE/JASON SZENES

Košarkaši Denvera izgubili su od Toronta 127:115, uprkos još jednoj sjajnoj partiji Nikole Jokića. Srpski košarkaš je na parketu proveo samo 31 minut i za to vreme ubacio 26 poena (šutirao 9/13 iz igre), uhvatio deset lopti i dodao sedam asistencija.

Ovim porazom Nagetsi su doveli u pitanje svoj plasmanu u plej-of, pošto im se sedmoplasirana Minesota primakla na samo jedan poraz zaostatka. Denver je protiv Toronta upisao drugi vezani poraz iako je vodio tokom većeg dela meča, a u poslednju četvrtinu ušao sa prednošću od osam poena razlike.

Ipak, trener Nagetsa je „zaboravio“ svog najboljeg igrača na klupi jer je Jokić ušao u igru tek sredinom poslednje deonice. Jokić do kraja nije postigao ni jedan poen, a upisao je po jedan skok i asistenciju.

U tom periodu Toronto je napravio ključnu seriju od 10-2 i došao do dvocifrene prednosti koju su sačuvali do kraja.

Po završetku utakmice trener Denvera Majk Meloun priznao je da je povukao pogrešan potez.

– Igrao je 31 minut, vezao 13 ili 14 utakmica sa velikom minutažom. Međutim, morao sam da ga vratim ranije u igru. Tada su i napravili veliku seriju, točkovi na našem vozilu su otpadali. Nikola je naš glavni igrač, a klupa je bila baš loša– rekao je Meloun, i opisao igru svoje ekipe kao „mekanu i jako neopreznu“.

Nikola Jokić je, takođe, bio ogorčen zbog loše igre i poraza u duelu sa Reptorsima.

– Ovo je neprihvatljivo. Imali su više ofanzivnih nego defanzivnih skokova. Morali smo da uradimo bolji posao – rekao je MVP NBA lige prošle sezone.

Uz Jokića u domaćem timu dvocifreni broj poena ubacili su još i Hiland (17) i Vil Barton (16).

Reptorse je predvodio Paskal Siakam sa 33 poena, sedam asistencija i pet skokova, sjajan je bio i Skoti Barns kome je malo falilo do tripl-dabla sa 25 poena, osam asistencija i deset skokova, kao i Kris Bučer sa 21 poenom i deset skokova.

Moris: Ne želim da znam za Jokića

Na meču u kojem je Majami izgubio od Minesote (113:104) u ekipi Hita se posle pauze od četiri meseca zbog povrede našao i Markif Moris. Centar Majamija je povredu zaradio posle incidenta i duela sa Nikolom Jokićem, a na konferenciji za medije nije krio da je još uvek ljut na srpskog košarkaša.

– Nisam se čuo sa njim i ne želim da se čujem sa njim. Ne želim ništa da čujem od njega – izjavio je Moris.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari