Lionel Mesi je po mnogima najbolji fudbaler sveta, ili među dvojicom najboljih, lider je Barselone i reprezentacije Argentine, ali je sada pokazao i svoju crnu stranu ulaskom u konflikt sa novinarskom ekipom sportske televizije TyC iz domovine. Mesi je bez dlake na jeziku planuo na pitanje-konstataciju zašto ne igra na istom nivou za „gaučose“ kao za Katalonce.

– Iznerviram se svaki put kad nam kažu kako bi trebalo više da se trudimo, da ne osećamo dres reprezentacije. Došli smo do finala Svetskog prvenstva, bili bolji od Nemačke i izgubili na produžetke. Na Kopa Amerika opet smo stigli do finala, ali nesrećno izgubili od Čilea na penale. Razmislite o tome. Međutim, nekome se čini kao da ništa nismo uradili – besno je rekao Mesi uz psovku.

As Barselone je „eksplodirao“ na zamerku zašto ne peva nacionalnu himnu, što je u mnogome podsetilo na „slučaj Ljajić“, doduše njega je prvo iz reprezentacije izbacio selektor Siniša Mihajlović, pa ga tek onda osudila javnost.

– Tako sam odlučio, nije potrebno da pevam da bih je osećao. Neću na silu da je pevam. Svako je oseća na svoj način. Kad su počeli da kukaju što ne pevam, onda namerno nisam hteo. Pevao ili ne, to ništa neće promeniti u igri. Mislim da je to gomila gluposti. Himna bi trebalo da razbudi navijače, a ja ne moram da je pevam da bih dokazao da mi nešto znači – naglasio je Mesi koji je za „gaučose odigrao 105 utakmica i postigao 49 golova.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari