Mesi: Problem u glavama 1Foto: FoNet AP

Reprezentacija Brazila pod vođstvom selektora Titea sigurnim korakom gazi ka Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Posle Ekvadora, Bolivije, Kolumbije i Venecuele, pao je i najljući rival, Argentina – 3:0 (2:0). To je bila peta uzastopna pobeda ove jeseni, kojom su Brazilci zadržali prvo mesto na tabeli južnoameričkih kvalifikacija, sa bodom više od Urugvaja i čak šest više od trećeplasirane Kolumbije.

Domaćin je poveo pogotkom Kutinja sa 17 metara u 24. minutu, na 2:0 povisio je Nejmar u poslednjim trenucima prvog poluvremena, posle brze akcije i proigravanja 19-godišnjeg Gabrijela Žezusa, a konačan rezultat postavio je „vezista“ Paulinjo u 59. minutu.

Argentina ima još osam mečeva da dođe do plasmana ili bar baraža za Svetsko prvenstvo u Rusiji, trenutno se nalazi u velikim problemima. Više od rezultata, razlog za brigu „gaučosa“ leži u tome da ne mogu da zatresu mreže rivala. Nakon 11 utakmica imaju ukupno 11 golova, što je za tim sa Mesijem, Aguerom, Iguainom i Di Marijom mizeran učinak.

Leonel Mesi, kapiten reprezentacije Argentine, bio je vidno potresen nakon poraza od najvećeg rivala.

– Nismo očekivali ovakav rezultat, ali moglo je da bude još gore. Nismo mogli da adekvatno reagujemo. Moramo da promenimo naš psihički pristup utakmicama. Ako neko nije psihički dobro onda ga noge neće slušati – kaže Mesi.

Sledeća utakmica je verovatno i najvažnija. Dočekuju Kolumbiju u San Huanu, ali do tada je neophodno da naprave dosta promena da bi se igra i još važnije, rezultat, popravio. Mesi je pozvao navijače da ih podrže i istakao da svi Argentinci moraju da budu jaki i ujedinjeni, kako međusobno na terenu, tako i svi na tribinama, jer u suprotnom neće moći da izađu iz ove teške situacije.

– Nadam se da će ljudi u San Huanu imati strpljenja, to dosta utiče na nas. Kada sam na televiziji gledao utakmicu u Kordobi (poraz od Paragvaja na domaćem terenu 1:0), video sam kako su izviždali i vređali igrače. To ne pomaže. Moramo biti ujedinjeni. Moramo da se osećamo kao domaćini – zaključio je Mesi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari