Mesimanija na Floridi: Na dar spremljeni ključevi Fort Loderdejla, američke Venecije 1Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Nema sumnje da je argentinski fudbalski as Lionel Mesi (36) najveće ime koje je došlo u američki soker posle kralja fudbala Brazilca Pelea sedamdesetih.

Zato ne čudi što su navijači Majamija, mladog petogodišnjeg kluba kojem je pristupio kapiten svetskog prvaka, opijeni kao u najlepšem snu i jedva čekaju da ga vide na delu na DRV PNK stadionu, otvorenom 2020. u Fort Loderdejlu, 48 kilometara severno od Majamija, gde će Mesi i živeti.

Din Trantalis, gradonačelnik tog grada sa skoro 200.000 duša kojeg zbog spleta plovnih kanala zovu američka Venecija, spreman je kao zapeta puška da daruje Mesija.

„Posetiću njegovu prvu utakmicu i nadam se da ćemo se sresti. Uručiću mu ključeve grada kao počasnom građaninu. Tako ćemo mu staviti na znanje da su naša vrata i naša srca širom otvoreni za njega i njegovu porodicu“, ushićeno je izjavio Trantalis.

Očekuje se da će Mesi prvi put igrati u pink dresu za Majami u petak, u Fort Loderdejlu, protiv Kruz Azula iz Sijudad Meksika. To je meč u Kupu ligaša, godišnjim susretima timova iz SAD s timovima iz meksičkog prvenstva, što je pokrenuto 2019.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari