Meso, kafa, brašno...: Šta su sve pojedine reprezentacije ponele sa sobom u Katar? 1EPA-EFE/Stringer

Sa mesta održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu stižu razne zanimljive vesti.

Tako su mediji došli do saznanja šta je sve bilo spakovano u avione na čarter letovima kojima su u Katar stigle reprezentacije Argentine, Urugvaja i Brazila.

„Reprezentaciju prati najbolja ishrana. AUF je istorijski ambasador naše zemlje i vodi sa sobom još jednog ambasadora, a to je urugvajsko meso, najbolje na svetu“, predsednik Fudbalskog saveza Urugvaja, Inasio Alonso, pohvalio se specijalnim izvozom tone mesa, kako bi članovi te ekspedicije i tokom Mundijala uživali u specijalnoj vrsti roštilja.

I Argetincima je asado omiljeno jelo od mesa, pa su i oni na drugi kraj sveta, sa sobom, poneli stotine i stotine najkvalitetnije „sirovine“ sa domaćih farmi.

„Ne radi se nužno o mesu, iako ga volimo. Asado pravi konekciju međi nama“, objasnio je selektor Gaučosa, Lionel Skaloni.

Suprotno ovim dvema zemljama, Brazil se odlučio da na poprište borbe za Zlatnu boginju ponese desetine kilograma najkvalitetnije kafe sa svog podneblja i 30-ak kilograma brašna od manioke, neophodnog za pripremu nacionalnog jela farofa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari