Metalac ne sme da posustane 1Foto: Logo

Na velikom iskušenju biće fudbaleri Dinama u nedelju pred svojim navijačima u utakmici sa neugodnom ekipom Bežanije, koja se bori za opstanak.

Vranjanci su proćerdali jesenju prednost, a posle poraza u sredu od Proletera u Novom Sadu više nemaju pravo na grešku ukoliko žele da ostvare plasman na jedno od prva dva mesta koja vode u Superligu Srbije.

Neće biti lako ni Proleteru koji odlazi na gostovanje ekipi Budućnosti koja je ovog proleća pravi hit. Ekipa trenera Saše Štrpca osvojila je 14 od maksimalnih osamnaest bodova u šest kola nastavka prvenstva. Proleter igra u odličnoj formi pa ovaj meč zaslužuje epitet derbija kola. Metalac koji ima minus od pet bodova u odnosu na prvoplasirani Dinamo dočekuje ekipu Radničkog iz Pirota nad kojom se nadvio ambis ispadanja. Gornjemilanovčani su ovog proleća osvojili u šest utakmica samo sedam bodova, pa ih samo pobeda ostavlja u trci sa Dinamom i Proleterom u borbi za vrh.

TSC je kao domaćin favorit protiv Radničkog 1923 iz Kragujevca jer Bačkopalančani nisu izgubili nijednu utakmicu na svom terenu. Novi Pazar će ugostiti Teleoptik kao favorit pred svojim navijačima, ali gosti će sasvim sigurno učiniti sve da u ovom meču ostanu neporaženi kako bi sačuvali šansu u borbi za opstanak. Sinđelić posle neočekivano visokog poraza od Teleoptika (4:0) ima priliku za popravni protiv Inđije. Od osamnaest „orlići“ su ovog proleća uknjižili 12 bodova i nalaze se u gornjem delu tabele bez straha za opstanak pa će u ovaj meč ući rasterećeno. Otpisana Jagodina dočekuje Slobodu kojoj gori pod nogama u borbi za opstanak pa će Užičani učiniti sve da pobedom osveže svoje šanse za opstanak jer njihov nezavidni bod količnik još uvek ih drži u neizvesnosti.

Raspored i tabela

+ TSC – Radnički 1923, Novi Pazar – Teleoptik, Sinđelić – Inđija, Jagodina – Sloboda, ČSK Pivara – Temnić 1924, Metalac – Radnički Pirot, Budućnost – Proleter, Dinamo – Bežanija.

+ Dinamo 44, Proleter 43, Metalac 39, Sinđelić 36, TSC i Inđija 32, Budućnost 31, Novi Pazar 30, Radnički 1923 29, Bežanija 26, Teleoptik 25, Sloboda 22, Temnić 1924 21, ČSK Pivara 20, Radnički Pirot 17, Jagodina 11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari