Micić i Larkin se baš sad razgoropadili 1Luka Mitrović foto: Srđan Stevanović /Starsport

Posle pobede nad Bajernom i tesnog poraza od Barselone košarkaši Crvene zvezde su ponovo na putu. U 18. kolu Evrolige gostuju probuđenom Efesu (18.30) koji se posle bledog starta vraća u pobednički ritam u sezoni u kojoj brani titulu.

U duplom programu prošle sedmice zabeležili su dve pobede (Baskonija, Makabi), ali trenera Ergina Atamana verovatno još više raduje odlična forma Vasilija Micića i Šejna Larkina, koji su pole dužeg posta baš tad ponovo zaslužili nagrade za MVP kola.

Crveno-beli nikad do sada nisu pobedili Efes u Istanbulu, izgubili su pet poslednjih međusobnih mečeva, ali je očigledno da se ekipa digla u formi, i na ovom gostovanju može da igra rasterećenije jer nema šta da izgubi. Pobede u tri od poslednje četiri utakmice u Evroligi uz tesan poraz od Barselone prilično su napumpali samopouzdanje ekipe, a uz Nikolu kalinića koji cele sezone vuče najveći teret, odlične partije pruža i Luka Mitrović, koji je na meču protiv Bajerna ostvario rekord karijere sa osam asistencija.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić po ko zna koji put ove sezone bio je prinuđen da priča o zdravstvenom biltenu.

„Situacija je skoro ista, posle duela sa Borcem, još neki igrači su imali probleme što nam je dodatno otežalo rad na treninzima. Videćemo kakve su šanse sa Dobrićem, male su šanse da igra. Ko bude bio zdrav ide na teren“, rekao je Radonjić i dodao da još nije odlučeno šta će biti sa Cirbesom kojem na kraju godine ističe ugovor sa klubom.

Radonjićeva ekipa ove sezone čak u 14 od 16 utakmica nije dozvolila protivnicima više od 80 poena, glavni zadatak biće zaustavljanje tandema Micić-Larkin.

„Prvak Evrope je sa malim izmenama u odnosu na prošlu sezonu. Nosioci velikog uspeha su tu i dalje. U dobroj su formi, kvalitet je jasan i znamo da nas čeka težak meč protiv jednog od najboljih timova u Evroligi. Generalno biće teško, ali trudićemo se da damo sve od sebe i da budemo najbolji što možemo u ovom trenutku, ne samo u odbrani, već i u napadu“, zaključio je Radonjić.

Vasilije Micić igrao je ove sezone promenljivo, ali je na poslednja dva meča došao do proseka od 25 poena, 60 odsto ubačenih trojki i četiri asistencije. Videlo se još jednom da od njega mnogo toga zavisi u igri Efesa, i da kad njemu ide, ide celom timu.

Ergin Ataman, trener aktuelnih evropskih prvaka, svestan je da njegovu ekipu očekuje prilično težak zadatak.

„Zvezda igra odlično u odbrani i drži visok ritam sve vreme, ne prestaje s borbom bez obzira na rezultat. Kalinić poenima i asistencijama dominira u napadu. Nama je veoma značajno da budemo dominantni u skoku, jer biće ovo fizički teška utakmica. Ali naši ciljevi su poznati i spremni smo da se za njihovo osvarenje borimo“, rekao je Ataman.

Kris Singlton, pak, nije krio optimizam, čak nagovestivši da je Zvezda u ovom trenutku rival po meri.

„Treba nam ovakva utakmica, želimo da konačno skor dignemo iznad 50 odsto pobeda, prvi put ove sezone. Naš cilj je plasman u plej-of, svaka pobeda povećava naše šanse za to“, smatra Singlton.

Raspored i tabela

17. kolo

Efes – Crvena zvezda           18.30

Žalgiris – Armani      odloženo

Alba – Monako         20.00

Barselona – Uniks    21.00

Četvrtak

Zenit – Makabi         18.00

Bajern – Baskonija   19.00

Panatinaikos – Olimpijakos           20.00

Real – CSKA   20.45

Asvel – Fenerbahče 21.00

Tabela: Barselona 14-2, Real 13-3, Olimpijakos 11-5, Uniks 10-6, Armani 10-6, Zenit 10-6, CSKA 10-6, Efes 8-8, Fenerbahče 7-9, Makabi 7-9, Crvena zvezda 7-9, Bajern 7-9,  Asvel 7-9, Monako 6-10, Alba 5-11, Baskonija 5-11, Panatinaikos 4-12, Žalgiris 3-13.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari