Micić napokon proigrao, delio asistencije u pobedi Oklahome 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Srpski plejmejker dobio nešto veću minutažu u slavlju Oklahome Siti Tandera na gostovanju Golden Stejtu (109:128).

Tanderi su iskoristili neigranje Stefa Karija i suspendovanog Drejmonda Grina.

Najbolji košarkaš Voriorsa ima probleme sa kolenom, dok je Grin kažnjen sa pet utakmica neigranja zbog divljačkog nasrtaja na Rudija Gobera.

Bio je to prvi od dva vezana međusobna susreta, a i drugi će se odigrati u San Francisku.

U kompletnom sastavu, Tanderi su brzo uspostavili dominaciju na terenu i već sredinom druge deonice imali prednost od 19 poena.

Iako je domaćin u trećem kvartalu stigao do zaostatka od svega jednog poena (83:84) do preokreta jednostavno nije mogao.

Drugi put uzastopno, Vasilije Micić dobio je konkretnu priliku da se dokaže mladom stručnjaku na klupi Tandera.

Posle 19 minuta u meču sa San Antonijom, sinoć je na parketu proveo 21 minut, period u kojem je ubacio pet poena ali i nanizao sedam asistencija.

Zajedno sa sjajnim Šejom Gildžijus-Aleksanderom bio je najkreativniji u svojoj ekipi, ali je Kanađanin duel završio i kao najefikasniji pojedinac sa 24 poena.

Značajan doprinos trijumfu dali su i ostali rezervisti, pre svega Ajzea Džo koji je za tri šutirao perfektnih 7/7 zabeleživši 23 poena.

Ruki Kejson Valas je ubacio 10 poena i imao četiri asistencije, a Kenrih Vilijams šest poena, pet skokova i tri asistencije.

Golden Stejt je predvodio Džonatan Kaminga sa 21 poenom, Kris Pol je ubacio 15 i imao osam asistencija, Kevon Luni 13 poena i 11 asistencija.

Golden Stejt je produžio niz loših rezultata, s obzirom na to da je protiv Tandera izgubio šesti meč od poslednjih sedam odigranih. Trenutno je na skoru 6-7, dok je Oklahoma na 8-4.

Miciću je sinoćnji duel bio i rekordan, u smislu broja ostvarenih asistencija.

Od početka sezone ni na jednom susretu nije imao više od četiri asistencije, dok je u San Francisku nanizao sedam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari