Mićović (Čukarički): Idemo na pobedu protiv TSC-a 1Foto: Beta/FK Čukarički

Golman Čukaričkog Novak Mićović rekao je danas da će njegova ekipa ići na pobedu u meču sa TSC-om, a dodao je da bi taj trijumf gotovo i teoretski osigurao treće mesto u prvenstvu.

„Ići ćemo na pobedu u subotu, a taj trijumf bi nam skoro i teoretski osigurao treće mesto. Neće biti lako, tim iz Bačke Topole je pokazao kvalitet, do kraja će se boriti za plasman u Evropu“, rekao je Mićović, preneo je klupski sajt.

Fudbaleri Čukaričkog će u prvom meču plej-ofa Super lige Srbije u subotu dočekati TSC.

Čukarički je treći na tabeli Super lige Srbije sa 54 boda, dok je TSC četvrti sa 41 bodom.

Dva tima sastala su se 12. marta na Banovom brdu, a do boda je u sedmom minutu nadoknade došla ekipa iz Bačke Topole.

„Nedavno smo igrali protiv njih, takođe na našem stadionu. Bili smo bolji u većem delu meča, ali su gosti na kraju možda i zasluženo izjednačili i došli do boda. Bilo nam je mnogo teško zbog toga što smo primili gol u sedmom minutu nadoknade, posebno zbog načina na koji se to dogodilo. Lakše bi bilo da je Škuletić (Petar) pogodio iz penala“, dodao je on.

Nakon tog meča Čukarički će imati dva vezana gostovanja, protiv Partizana i Crvene zvezde, a Mićović je istakao da će tim u svaki meč ući sa željom da se nadigrava.

„Imamo svoju računicu, čak i ako obezbedimo treće mesto, borićemo se za sebe, do kraja, u svakom susretu. A posebno smo motivisani protiv večitih rivala, ipak to nisu utakmice kao svake druge. Na tim mečevima igrači brže sazrevaju, lepše je igrati pred tolikim brojem publike, ambijent je drugačiji… Uglavnom, ta dva meča, ali i svaki u plej-ofu, biče izuzetno težak“, rekao je on.

Čukarički je u poslednjem 30. kolu regularnog dela na svom stadionu odigrao nerešeno sa Partizanom 0:0.

Mićović je ocenio da je njegovom timu bio neophodan bolji rezultat protiv „večitih“ rivala, a da su sada uspeli da ostanu neporaženi.

„I to nam mnogo znači na polju samopouzdanja, pred duele u plej-ofu, koji će biti vrlo izazovni. Mlad smo tim, ali kako sezona odmiče sazrevamo, tako da očekujem još bolje partije u preostalih sedam susreta. Uz želju da što pre i teoretski obezbedimo treće mesto“, istakao je Mićović.

Mladi golman Čukaričkog rekao je da su znali da je Partizan kvalitetan rival, kao i da su u prvom delu sezone odigrali dobar meč na gostovanju protiv crno-belih.

„Lično, priprema za meč protiv Partizana bila je ista kao i za svaki drugi meč, bilo je bitno samo držati koncentraciju tokom čitavog susreta“, rekao je 20-godišnji golman.

On je dodao da je najviše prilika Partizan imao u prvom poluvremenu, ali i da je verovao da neće primiti gol.

„Nismo baš najbolje počeli meč, ali kad smo već izdržali u prvih 45 minuta, bio sam ubedjen da nećemo primiti gol. Najbolja odbrana je bila u finišu meča, video sam da će Menig (Kvinsi) šutirati sa 17 metara, uspeo sam da ‘izvadim’ tu loptu iz gola“, rekao je Mićović.

Nakon što je iz Čukaričkog u Nju Ingland otišao golman Đorđe Petrović, za prvog golmana je postavljen Mićović, koji ističe da je na njemu da iskoristi šansu.

„Svestan sam da ću morati još više da radim, a ukoliko ponovim partije kao protiv Partizana neće biti problema. I u tom meču je moglo bolje, imao sam jedno lošije ispucavanje, koje je skupo moglo da košta moj tim. Imali smo sreće tada, a potom sam se i iskupio nekim intervencijama, tako da je mreža ostala sačuvana“, dodao je on.

Mićović je takodje član mlade reprezentacije Srbije, koja je u martu ostvarila pobede nad Severnom Makedonijom (2:1) i Jermenijom (2:0).

„Nisam branio u tim susretima, ali nam svakako mnogo znače dve pobede. Trudiću se da nastavim sa dobrim partijama u klubu, nadam se da bi u junu mogao i da branim za mladu reprezentaciju, ali ta odluka će naravno biti na selektoru. Svakako da bi moje šanse porasle, ukoliko budem na nivou iz susreta protiv Partizana“, zaključio je Mićović.

Meč između Čukaričkog i TSC-a na programu je u subotu od 14.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari