Mihajlović: Sve spremno za Evropsko prvenstvo za košarkašice 1Foto: FoNet/Nenad Рorрević

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović saopštila je danas da je u Srbiji sve spremno da za održavanje Evropskog prvenstva za seniorke u košarci, čiji će domaćini od 27. juna do 7. jula biti Srbija i Letonija.

„Želim da vas izvestim da smo organizaciono potpuno spremni za održavanje Evropskog prvenstva, mesec i po dana pre početka takmičenja. Evropsko prvenstvo za košarkašice izuzetno je važno za Beograd i Srbiju, ne samo da promovišemo sport, već naše gradove i zemlju, a pre svega da promovišemo ženski sport koji, imam utisak, nikada nije dovoljno propraćen“, rekla je ona na trećoj sednici Organizacionog odbora Evropskog prvenstva za seniorke u košarci.

Mihajlović je istakla da je sve spremno za početak prvenstva koje počinje 27. juna u Nišu i Zrenjaninu, dok će se finalna faza održati u Beogradu, saopštio je kabinet potpredsednice Vlade.

„Sada je na našim košarkašicama red da pokažu koliko umeju, a mi smo tu da ih podržimo“, rekla je Mihajlović, koja je i predsedavajuća Organizacionog odbora.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić rekao je da je Organizacioni odbor prvenstva pokazao kako timskim radom i zalaganjem i pre roka mogu da se završe poslovi.

„Verujem da ćemo organizacijom ovog prvenstva postaviti nove standarde i da će naša zemlja i ubuduće imati primat u organizaciji velikih takmičenja, zbog čega je do sada bila primer svim ostalima“, rekao je on.

Gadonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da je predstojeće prvenstvo značajno za glavni grad.

„Daćemo sve od sebe da se takmičenje održi na najvišem nivou i da svi budu zadovoljni, a naše košarkašice što uspešnije“, rekao je on.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović zahvalio je na podršci svim članovima odbora i istakao da su sva otvorena pitanja u vezi s organizacijom prvenstva rešena.

„Sve ide po planu. Siguran sam da ćemo biti dobri domaćini“, rekao je Danilović.

Predviđeno je da 16 reprezentacija koje učestvuju na prvenstvu budu podeljene u četiri grupe sa po četiri tima. Po dve grupe takmičiće se u Srbiji (Niš i Zrenjanin) i letonskoj prestonici Rigi, dok će se završnica, odnosno eliminacione runde, igrati u „Beogradskoj areni“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari