Milan Borjan napustio Crvenu zvezdu 1oto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Jedan od začetnika rezultatske renesanse u Ljutice Bogdana više neće biti deo crveno-belih.

Dolaskom Baraka Bahara na mesto šefa struke Crvene zvezde zapravo je najavljeno ono što se danas desilo. Nakon sezone na pozajmici u Slovanu iz Bratislave, uprkos aktivnom ugovoru sa crveno-belima, Milan Borjan odlučio je da napusti svoj omiljeni klub.

Crvena zvezda je saopštila da su dve strane postogle dogovor o sporazumnom raskidu saradnje, koja je ukupno trajala sedam godina, tokom kojih su crveno-beli ostvarili brojne izuzetne rezultate i uspehe.

Bivši reprepezntativac Kanade bio je kapiten ekipe do prošle sezone, kada je na klupu seo Barak Bahar. Njegova odluka da Borjana pomeri sa mesta „jedinice“ prouzrokovala je odlazak Borjana u Slovan iz Bratislave na jednogodišnju pozajmicu.

Nakon isteka pozajmice, očekivalo se da Borjan bude deo ekipe koja se trnutno nalazi na pripremama, međutim Vladan Milojević je nedavno obavestio javnost da prekaljeni golman i predstavnici kluba pregovaraju, ispostaviće se na kraju, o uslovima prekida saradnje.

Dogovoreno je, s obzirom na to da Borjan sa klubom ima ugovor do 2026, da Zvezda isplati kompletnu finansijsku obavezu prema doskorašnjem kapitenu za narednu sezonu, a da će 37-godišnji golman oprostiti potraživanja iz poslednje takmičarske godine.

Borjan je 2017. stigao na Marakanu kao golman koji je tek trebalo da se dokazuje i nametne kao primarno rešenje. Rođeni Kninjanin ne samo da je u tome uspeo, već je u međuvremenu postao jedan od najznačajnijih faktora prilikom osvajanja šest uzastopnih titula, tri duple krune, a bio je i svedok brojnih uspeha na međunarodnom planu kao što su dikretni plasmani u grupnu fazu Lige šampiona i Lige Evrope, počevši od prvog kola kvalifikacija (Zvezda je postala prvi klub koji je u tome uspeo).

Zvezdin gol čuvao je ukupno 309 puta, a navijači će večno pamtiti njegove odbrane u Kopenhagenu, pogotovo u penal seriji posle koje je su crveno-beli otišli u grupnu fazu Lige šampiona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari