Milan Gurović privremeno udaljen iz košarke 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Proslavljeni reprezentativac kažnjen zbog skandala u kojem je učestvovao na utakmici juniora.

Incident se dogodio na završnom turniru juniorske Kvalitetne lige, posle meča između Reala i Vizure.

Došlo je prvo do koškanja, koje je preraslo u tuču u kojoj je, go do pojasa, učestvovao i Milan Gurović, koji je jedan od vodećih ljudi Reala.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje, kao i organizatori meča, odnosno nekolicina igrača prvo je privremeno suspendovano, da bi danas Košarkaški savez Beograda i Košarkaški savez Srbije doneli konačne odluke.

Komesar takmičenja mlađih kategorija u okviru KSB, Marko Strika, doneo je odluke u vezi sa skandaloznim incidentom, odredivši kazne svim vinovnicima.

Milanu Guroviću, izrečena je vremenska zabrana vođenja ekipa u trajanju od šest meseci  i novčana kazna u iznosu od 250.000 dinara.

Sankcionisan je i klub domaćin zbog slabe organizacije utakmice sa 30.000 dinara zbog nedovoljnog broja redara; zbog nedostavljanja potvrde o prijavi utakmice pre početka susreta, nadležnom MUP-u, sa 70.000 dinara; zbog  ulaska navijača na teren po završetku meča, a pre potpisivanja zapisnika.

Realu je izrečena i jedinstvena novčana kazna u iznosu od 100.000 dinara na osnovu Disciplinskog pravilnika KSS.

Takođe, kažnjena su trojica igrača Reala: Vukman Gurović, sin Milana Gurovića, zabranom igranja tri meseca i sa 18.000 dinara, zatim Simon Majok sa četiri meseca neigranja i 30.000 dinara, a Tadija Stevanović neigranjem tri meseca i 18.000 dinara.

Iz Vizure su sankcionisani: Strahinja Bogdanović, dva meseca suspenzije i 18.000 dinara, Đorđe Antić sa tri meseca i 18.000 dinara i Nikola Vasić, tri meseca i 24.000 dinara.

Kazne su donete posle  sprovedenog postupka, delegatskih izveštaja, dopunskog izveštaja delegata, izjava sudija, video snimka, lične opservacije, a na osnovu Disciplinskog pravilnika KSS. Svi kažnjeni imaju pravo žalbe drugostepenom disciplinskom organu u roku od osam dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari