Milan preko penala do LE, Totenhem ubedljiv, prošli Rijeka i Dinamo 1Foto: EPA-EFE/ ANDY RAIN

Fudbaleri Milana plasirali su se večeras u grupnu fazu Lige Evropa pošto su u gostima posle boljeg izvođenja penala pobedili portugalski tim Rio Ave.

Nakon 90 minuta meča rezultat je bio 1:1, posle produžetaka 2:2, a italijanski tim je prošao dalje tek posle 12 serija penala pobedivši na kraju sa 9:8.

Odlučujući gol sa penala za Milan postigao je Simon Kjer u 12. seriji. Domači tim je prethodno imao tri meč lopte, ali nije uspeo da postigne gol.

Aleksis Salemakers je doneo prednost Milanu u 51. minutu, a izjednačio je Francisko Žeraldes u 72. U prvom minutu produžetka za domaći tim pogodio je Dala Želson, da bi Hakan Čalhanoglu sa bele tačke u 122. minutu doneo Milanu penale.

Totenhem je bio ubedljiv protiv Makabija iz Haife sa 7:2. Tri gola za Totenhem postigao je Hari Kejn, dva Đovani Lo Selso, a u strelce su se upisali i Lukas i Dele Ali.

Fudbaleri Rijeke plasirali su se u grupnu fazu Lige Evropa, pošto su u gostima pobedili Kopenhagen sa 1:0 autogolom Petera Ankersena u 20. minutu.

Plasman u Ligu Evropa izborio je i zagrebački Dinamo koji je sa 3:1 pobedio estonsku Floru. Golove za hrvatski tim postigli su Mario Gavranović u 11. i Arijen Ademi u 26. i 87. minutu.

Fudbaleri Seltika su pobedili Sarajevo u gostima sa 1:0, PSV je slavio protiv Rozenborga sa 2:0, dok je belgijska Šarlroa, koja je eliminisala Partizan, izgubila od Leha sa 2:1.

Rendžers je prošao dalje pobedom od 2:1 protiv Galatasaraja, istim rezultatom je AEK slavio protiv Volfsburga, a gol odluke postigao je Karim Ansarifard u 94. minutu.

U Ligu Evrope plasirala se i Granada koja je sa 3:1 pobedila Malme, Slovan Liberec bio bolji od APOEL-a sa 1:0, Ludogorec od Dinama iz Bresta sa 2:0, dok je Jang Bojs pobedio Tiranu sa 3:0.

Žreb za grupnu fazu Lige Evropa je sutra.

Rezultati današnjih utakmica poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa:

KLUŽ – KuPS 3:1
Aratat – CRVENA ZVEZDA 1:2
Šarlroa – LEH 1:2
DINAMO ZAGREB – Flora 3:1
LIBEREC – Apoel 1:0
Malme – GRANADA 1:3
Rozenborg – PSV 0:2
HAPOEL BŠ – Plzen 1:0
Dinamo Brest – LUDOGOREC 0:2
Kopenhagen – RIJEKA 0:1
Sarajevo – SELTIK 0:1
Legija – KARABAG 0:3
STANDARD – Fehervar 3:1
Bazel – CSKA Sofija 1:3
DANDALK – Klaksvik 3:1
JANG BOJS – Tirana 3:0
AEK – Volfsburg 2:1
RENDŽERS – Galatasaraj 2:1
Sporting – LASK 1:4
TOTENHEM – Makabi Haifa 7:2
Rio Ave – MILAN 8:9 posle penala (1:1, 2:2)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari