Milenković prelazi u Premijer ligu, Fiorentina prihvatila ponudu 1Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Notingem Forest postaće naredni klub reprezentativca Srbije.

Dugo je Nikola Milenković važio za jednog od najboljih i najpouzdanijih defanzivaca Fiorentine. Sedam godina je nastupao u „ljubičastom dresu“, odigrao više od 260 utakmica i čini se da je malo zakasnio sa transferom u veći klub ili kvalitetniju ligu.

Nisu se u Firenci prezasitili načina igre reprezentativca Srbije već je njegova plata od oko 3.000.000 evra godišnje postala opterećujući faktor po budžet kluba.

Kada je već tako, onda se Fiorentina nije mnogo nećkala i već pri prvom pozivu Notengem Foresta dala je jasne signale da je spremna za transfer.

Prema najavama Đanluke Di Marsija, poznatog transfer insajdera, klub iz Firence prihvatio je ponudu dvostrukog šampiona Evrope od 12.000.000 evra.

Ne tako davno, Fiorentina nije želela da proda Milenkovića ni za 30.000.000 koliko je svojevremeno nudio Juventus, što negde najbolje pokazuje koliko su obe strane promašile tajming prilikom odluke da 27-godišnji fudbaler promeni sredinu.

Naravno u sam transfer uključeni su i potencijalni bonusi koji će biti vezani za individualni i klupski učinak premijerligaša koji se prošle, povrantičke sezone, dugo borio za ostanak u elitnom rangu.

Milenković je u Fiorentinu stigao 2017. godine i tokom mandata u klubu nije uspeo da osvoji nijedan trofej. U dva navrata bio je tako blizu da to učini u finalu Lige konferencija, međutim u vezanim finalima prošle i pretprošle sezone gubio je od Vest Hema i Olimpijakosa.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari