Milijaš i Stojković za "istoriju" 1Foto: starsport

Fudbaleri Crvene zvezde su u prvoj utakmici nastavka Superlige, prema očekivanju, pobedili Javor (3:0, 2:0)) i tako osvojili tri nova boda koja su od velike važnosti ne samo u trci za titulu prvaka Srbije već i kao „doping“ pred revanš utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope sa CSKA .

Za razliku od duela sa Moskovljanima u startnoj postavi protiv Javora našlo se pet novih imena. Umesto Vujadina Savića i Damijena Le Taleka štopere su igrali Srđan Babić i Abraham Frimpong, Uroš Račić je na zadnjem veznom zamenio Mičela Donalda, na poziciji prednjeg veznog našao se Luka Ilić, a levo Luka Adžić umesto Nemanje Radonjića. U napadu je, kao i protiv CSKA, igrao Aleksandar Pešić, dok Ričmond Boaći nije bio u protokolu čime je ostala sumnja da li će golgeter iz Gane biti spreman za revanš mač sa CSKA u Moskvi iduće srede.

– Ove prve utakmice ne treba puno analizirati, iz prostog razloga što dolazimo sa pauze, nismo u ritmu i treba da prođe par mečeva da stvari legnu na svoje mesto. Raduje što su igrači koji ne igraju mnogo pokazali ozbiljnost, a ima i nekih stvari koje ćemo pokušati da popravimo u nastavku prvenstva – rekao je Vladan Milojević, trener crveno – belih.

Meč protiv Javora ostaće upisan u istoriji crveno – belih. Crvena zvezda je u subotu protiv Javora promovisala i petog kapitena ove sezone. Pošto su Milijaš i Savić bili među rezervama, Donald suspendovan zbog žutih kartona, a Anđelković nije bio ni među razervistima, kapitensku traku je dobio Filip Stojković, fudbaler sa najviše odigranih minuta u crveno-belom dresu ove sezone.

– Presrećan sam što sam bio kapiten. Ostvario sam dečački san koji sam imao još od ‘petlića’ u Zvezdi. Sada ostaje da ostvarim i drugi, a to je titula – rekao je Stojković po završetku meča sa Javorom.

Osim Stojkovića meč sa Javorom pamtiće i Nenad Milijaš koji je u igru ušao u drugom poluvremenu i ovim nastupom prestigao Dejana Milovanovića i tako postao, u novijoj istoriji Crvene zvezde (posle Barija 1991. godine) igrač sa najviše nastupa u crveno belom dresu – 232 utakmice. Milijaš je za Crvenu zvezdu potpisivao ugovore u tri navrata. Prvi januara 2006. kada se zadržao do leta 2009. i odlaska u Vulverhempton. Iz Engleske se vratio avgusta 2012, a dve godine kasnije je otišao u Manisu. Po treći put Milijaš je u Zvezdu došao prošle zime. Tokom igranja za crveno-bele osvojio je tri titule i dva kupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari