Milojević: Bilo je i dobrog i lošeg 1Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac sa 2:0 u meču 18. kola na stadionu „Rajko Mitić“ i osvojili titulu jesenjeg prvaka. Golove za domaćina su postigli Lorenco Ebisilio (29) i El Fardu Ben (33).

Već posle osamdeset sekundi na gol Voždovca je šutirao Krstičić i zamalo pogodio. Prvu bolju šansu za domaćina propušta Babić pred golom u šestom minutu. U 26. minutu je u kaznenom prostoru Voždovca nastao „karambol“ kada su šanse promašivali Simić i Ben, ali samo tri minuta kasnije, domaćin stiže do gola. Pavkov dodaje isturenom Gobeljiću, a ovaj sa desnog krila ubacuje za Ebisilija koji glavom pogađa ugao za 1:0. Samo četiri minuta kasnije, opet je Pavkov akter u akciji za gol, samo što je ovog puta glavom direktno asistirao Benu, koji neometan sa peterca potura loptu pored Ilića za 2:0.

Zvezda je imala još nekoliko dobrih šansi do poluvremena, a Mihajlov je umalo zatresao mrežu Zvezde u 38. minutu kada je odbranio Borjan. Već posle 11 sekundi nastavka je Ben lepo izveo „sombrero“ i predriblao svog čuvara, ali je previsoko gađao kada je probao da lobuje Ilića. Domaćin je čuvao loptu, kontrolisao igru i igrao uglavnom na polovini Voždovca. U međuvremenu su u igru ušli i Marko Marin i Goran Čaušić umesto Jovančića i Simića, ali se tempo igre nije značajno menjao. Domaći su rutinski priveli meč kraju i zadržali veliku distancu u odnosu na pratioce. Već u sredu Zvezdu očekuje duel u Subotici protiv Spartaka, a potom za vikend (verovatno u subotu) dočekuju Napredak.

Trener crveno-belih Vladan Milojević nije bio baš zadovoljan onim što je njegova ekipa prikazala.

„Nemam komentar na to što smo jesenji prvaci. Bila je dobra utakmica. Bilo je dosta dobrih stvari, bilo je i loših. Ne volim te loše, nešto smo se dogovorili, a moji igrači nisu ispoštovali to. Čestitao bih mojim igračima, ali i ekipi Voždovca koja je prikazala dobru igru“, rekao je Milojević.

 

Zoran Tošić: Treba da više želimo pobedu

U remiju Partizana u Lučanima Zoran Tošić je ušao pred kraj meča i odmah uspeo da ubrza igru crno-belih i napravi paniku u odbrani domaćina. Najiskusniji igrač Partizana smatra da je remi pravičan konačni ishod.

„Hteli smo da nastavimo seriju pobeda i da se do kraja sezone približimo rivalu. Težak teren, hladno vreme, motivisan protivnik, sve je to uticalo na rezultat. Falilo je da više želimo pobedu, da imamo više samopouzdanja, jer mi igramo za Partizan“, ocenio je Tošić.

Superliga – 18. kolo

Bačka – Napredak 3:3

Rad – Vojvodina 0:1

Zemun – Radnik 0:0

Mačva – Čukarički 1:0

Mladost – Partizan 1:1

Dinamo Vranje – Radnički 0:4

Proleter – Spartak 2:2

C. zvezda – Voždovac 2:0

1. Crvena zvezda 50

2. Radnički N. 41

3. Partizan 37

4. Čukarički 35

5. Napredak 32

6. Mladost 26

7. Proleter 25

8. Vojvodina 25

9. Mačva 20

10. Radnik 19

11. Bačka 17

12. Spartak 16

13. Voždovac 16

14. Rad 15

15. Zemun 15

16. Dinamo V. 7

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari