Milojević: Kriv sam za derbi 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda još uvek nije rezimirala utiske sa 158. večitog derbija…

… pa je tako analiza igre protiv Partizana bila glavna tema za trenera Vladana Milojevića uoči ranije oldoženog meča petog kola Superlige Srbije koji crveno-beli večeras igraju u Kruševcu protiv Napretka (18.30). Strateg crveno-belih tvrdi da je derbi bila samo jedna utakmica na kojoj „nešto nije štimalo“ i da ima „poverenje u svoje igrače“.

– Ja snosim najveću odgovornost i ne bežim od toga da sam ja kriv. Probaćemo da ispravimo sve greške. Zabrinutost uvek postoji i kad imamo dobre rezultate i kad igramo dobro. Uvek hoćemo ono što je dobro da još više poboljšamo, a loše da popravimo. Stavili smo tačku na duel sa Partizanom. Idemo dalje, desila se takva utakmica. Čeka nas novi izazov i utakmica u Kruševcu će biti skroz drugačija, a teško je porediti Napoli i Salcburg sa drugim mečevima jer nemaju mnogo toga zajedničkog – rekao je Milojević.

Trener Zvezde ostao je zaključan po pitanju konkretnih stvari koje zamera igračima u igri protiv Partizana.

– Ima milion stvari koje smo zadržali u svlačionici. Razgovarali smo, analizrali i sad idemo dalje. Nemamo mnogo vremena sada na razmišljanje o tome – naglasio je Milojević.

Dok Zvezda i u slučaju poraza ostaje lider na tabeli Superlige sa 22 boda, odnosno dva više od Radničkog i Partizana, Napredak je trenutno na šestom mestu sa 13 poena. Milojević je upozorio da ekipa Milorada Kosanovića neće biti laka prepreka za crveno-bele.

– Posle derbija nemamo mnogo vremena jer već idemo u Kruševac, ekipi koja nam je rezultatski napravila dosta problema prošle sezone. Poštujemo Napredak, uvek je imao stabilnost. Sačuvao je tim što znači da ima kontinuitet, pravio je dobre rezultate i može dosta da pokaže sa iskusnim trenerom liscem kao što je Milorad Kosanović. Sigurno nas očekuje dobra i teška utakmica – dodao je trener Zvezde.

Šef struke crveno-belih najverovatnije neće moći da računa na povređene Vujadina Savića i Nikolu Stojiljkovića.

– Pokušavamo da razigramo sve igrače, zato su i tu da daju doprinos cilju koji imamo. Biće promena i u svakoj narednoj utakmici. Imamo zgusnut raspored, stalno igramo sredom i vikendom, i nije baš lako, ali igračima je jasno da ne smemo imamo alibi ni za šta, jer tako onda nećemo napredovati – zaključio je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari