Milojević: Na papiru je sve lako 1Vladan Milojević Foto: STARSPORT

Prvo skoči – pa reci hop, upozorenje je trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića uoči večerašnjeg meča protiv Suduve na stadionu „Rajko Mitić“ (20.30, Sport klub) u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Strateg šampiona Srbije upozorio je da je prvak Litvanije samo na papiru slabiji rival, ali da je isto tako u prvom kolu izbacio favorizovani APOEL, ekipu koja ima znatno veći budžet čak i od Zvezde.

– Reč je o takmičarskoj ekipi, trkački su jako dobri. NJihovo prvenstvo je u toku, oni su tamo prvi. Mi ćemo se pripremiti na najbolji mogući način. Oni imaju svoj stil igre, a mi ćemo probati da im odgovorimo na adekvatan način. Mislim da ćemo biti spremniji za tih nekih sedam dana u odnosu na prošlu utakmicu. Biće izuzetno teška utakmica jer je Suduva disciplinovana ekipa. Ne smemo ih unapred prežaliti, a pred punom „Marakanom“ ćemo se potruditi da ponovo damo sve od sebe – naglasio je Milojević.

Trener crveno-belih dodao je i to da Suduva gaji sličan stil igre kao Spartaks, Zvezdin protivnik u prvom kolu kvalifikacija.

– Spartaks i Suduva su ista škola fudbala. Više nema lakog protivnika. Pogledajte koliko je u prvom kolu bilo iznenađenja. Fizički su jako pripremljena ekipa. Oni su prvaci svoje zemlje. Moramo da promenimo malo našu svest. Na papiru je sve lako, ali na terenu je to drugačije. Ekipa dobro radi. Imamo još dosta prostora za napredak. Čini mi se da rastemo iz utakmice u utakmicu, ali i da možemo da budemo na još mnogo većem nivou – istakao je Milojević.

Nikola Stojiljković i Slavoljub Srnić su se oporavili od povreda, ali najverovatnije neće igrati večeras protiv Suduve.

– Igrači su spremni, vidim da su jako motivisani. Pojedini igrači malo teže ulaze u formu, drugi kao da nisu ni imali pauzu. Meni je najvažnije da su vredni, da su profesionalci koji dobro rade na treningu. Jako sam srećan što imam takve momke. Srnić je trenirao u nedelju, videlo se da još uvek oseća bol. Stojiljković takođe polako ulazi u ritam. Pozitivno je da su obojica zdravstveno dobro, ali imali su dužu pauzu. Ovo su jake utakmice, tako da ću još da vidim da li je vreme da zaigraju – rekao je Milojević.

Iako nema sumnje da je crveno-belima hitno potreban napadač, Milojević je napomenuo da klub neće srljati u dovođenju novih igrača.

– Trudimo se da ne dovedemo nešto samo da bismo doveli. Mnogo je teško. Opredelite se za jednu opciju, izgubite vreme i onda vidite da od toga nema ništa. Tu su u pitanju klubovi, igrači, agenti… Postoje igrači koje bismo odmah mogli da dovedemo, ali procenili smo da nam ne bi pomogli. Sve su to igre. Na kraju krajeva, imam poverenje u igrače koji su tu. Nisam opterećen – zaključio je Milojević.

Revanš meč protiv Suduve je 31. jula u Litvaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari