Milojević opet u Saudijskoj Arabiji 1Foto: STARSPORT

Jedan od najuspešnijih fudbalskih trenera u istoriji Crvene zvezde preuzima Al Etifak.

Prema čvrstim uverevanjima medija u Saudijskoj Arabiji, srpski stručnjak se izvesno vraća u tu zemlju, a prvi protivnik novog šefa stručnog štaba Al Etifaka, već u narednom kolu, biće njegov bivši klub Al Ahli.

Vladan Milojević u ovaj deo sveta se vraća posle kratke i neuspele epizode u AEK-u, jer ga je grčki klub otpustio nezadovoljan rezultatima u tamošnjem prvenstvu.

Trener čije je ime velikim slovima upisano u istoriju Crvene zvezde, zbog dve titule prvaka Srbije, dva učešća u grupnoj fazi Lige šampiona i jednom proleću u Ligi Evrope, dolazi na mesto Kalida Al Atvija koji je sa timom od 2019. i najverovatnije će preuzeti ulogu pomoćnika selektora tamošnje reprezentacije.

Milojević je, po napuštanju Crvene zvezde, trenirao Al Ahli i AEK, ali se ni u jednom nije dugo zadržao, a u karijeri je još vodio naš Javor, kiparsku Omoniju, grčki Panionios i Čukarički, a sa poslednjom ekipom sa ovog spiska osvojio je Kup Srbije.

U Zvezdi je radio do ostavke decembra 2019. godine, na klupi crveno-belih proveo je 897 dana i na 149 utakmica ostvario 107 pobeda, 24 remija i 18 poraza, što je 71.8% uspešnosti. Milojević je ujedno i rekorder na listi trenera koji su predvodili nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta u međunarodnim mečevima (44).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari