Milojević: Poslušao sam srce 1Foto: STARSPORT

Vladan Milojević ostaje trener Crvene zvezde, epilog je pregovora uprave novog šampiona Srbije i stručnjaka koji je preporodio klub iz LJutice Bogdana.

Nezvanično, novim ugovorom saradnja između Milojevića i crveno-belih biće produžena sve do 2020. godine, a zvanično potpisivanje sporazuma očekuje se krajem sledeće nedelje.

– Ništa tu nije bilo sporno, jednostavno je to i bila moja želja. Bez obzira na pobude mora da se sluša srce, volim Zvezdu i želim da nastavim dalje rekao je Milojević posle meča sa Spartakom.

Ovim potezom rukovodstvo crveno-belih napravilo je ogroman posao, po mnogima to je i najveće pojačanje za sledeću sezonu. Vladan Milojević je 5. juna 2017. preuzeo prvi tim kluba u kome je kao igrač nastupao 1996. i za manje od godinu dana uspeo je da donese veliki pomak u igri i rezultatima crveno-belih. Ekipa je igrala odlično u Evropi, uspela je da izbori plasman u drugo po rangu takmičenje, a potom je i prošla grupu u kojoj se nalazila sa Arsenalom, Kelnom i Bate Borisovim. Sjajnu sezonu u Ligi Evrope Zvezda je završila u šesnaestini finala gde je u dvomeču poražena od moskovskog CSKA. Kao kruna sezone došla je titula u Superligi Srbije koja je osvojena prošlog vikenda.

Milojević ima 48 godina i pre Zvezde vodio je Panionios, Omoniju, Čukarički i Javor.

– Završili smo veliki posao. Ovim potezom doneli smo stabilnost klubu na svim nivoima. Pred nama je stvaranje novog šampionskog tima sa starim trenerom, što je izuzetno značajno – rekao je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

FS Kosova zabranio gostovanje u Gračanici

Fudbalski savez Kosova zabranio je Crvenoj zvezdi gostovanje u Gračanici, preneo je radio Gračanica. Utakmica između fudbalskih klubova Gračanice i Crvene zvezde trebalo je da bude odigrana u sredu 9. maja, a novac od prodatih ulaznica bio je namenjen Odeljenju pedijatrije na Ginekološkoj klinici u toj varoši na severu Kosmeta. Prvi čovek FS Kosova Fadilj Vokri smatra da bi ta utakmica uticala na pogoršanje odnosa srpske zajednice i ostalih naroda, kao i da ugrožava sigurnost i bezbednost samih igrača i ostalih aktera. Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je za RTV Gračanica da ne razume ovakav potez predsednika FSK. – Jedna humanitarna, revijalna utakmica koja bi pomogla našem porodilištu u Gračanici je odbijena, naš zahtev je odbijen, a razlog odbijanja nije opravdan i nikakve dokaze nismo dobili, koji bi potvrdili da su razlozi odbijanja rasistički ili politički povici koji nisu u skladu sa sportskim događajem – rekao je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari