Dodik napustio košarkašku utakmicu Partizana u Banjaluci zbog vređanja Vučića, preporučuje predsedniku Srbije da prestane da finasira crno-bele 1Foto: KK Partizan

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik napustio je večeras košarkašku utakmicu između Partizana i Turk Telekoma, zato što su navijači crno-belih vređali predsednika Srbije Aleksandra Vučića. On je potom u poruci na društvenoj mreži Iks preporučio Vučiću da prestane da finasira Partizan.

Teren sportskog centra u Banjaluci, u kojem je ove godine priređen teniski turnir Srbija open, prilagođen je košarkaškoj utakmici za potrebe turnira povodom pola veka Igokee iz Laktaša.

Pred prepunim gledalištem Partizan je savladao Turk Telekom iz Ankare sa 75:71.

U nedelju (19 časova) crno-beli igraju za trofej protiv moskovskog CSKA. Prethodno se za treće mesto sastaju Hapoel iz Jerusalima i Galatasaraj, a za sedmo Igokea i Turk Telekom.

Partizanov meč je posmatrao i njegov osvedočeni poklonik Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske. Nije ostao do kraja. Napustio je mesto u loži iz ljutnje što su neki navijači beogradskog tima, šampiona regionalne ABA lige, vređali predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

O tome je izvestio javnost na svom profilu na mreži Iks.

– Fenomenalan košarkaški spektakl određen je večer u Banjaluci na zadovoljstvo svih ljubitelja košarke, a prenos iz Banjaluke išao je u Rusiju, Tursku, Izrael i zemlju. Međutim, ovaj košarkaški spektakl poremetila je grupa napadača koja je neprimjereno skandirala predsjedniku Srbije. Znam koliko je Vučić do sada pomagao Partizanu, ali nakon ovakvog ponašanja navijača, nisam siguran da treba i dalje da pomaže taj klub, napisao je Dodik na Iksu.

On je dodao da je poznato je koliko voli košarku, ali je večeras sam napustio utakmicu zbog neprimerenog skandiranja navijača.

 

Dodik, ljubitelj košarke, prethodno je na istom igralištu učestvovao na revijalnom meču veterana Igokee i njenih prijatelja.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari