Miloš Milojevićfoto STARPORT

Odbrojavaju u Crvenoj zvezdi do nove, šeste uzastopne titule u domaćem šampionatu. Do matematičke potvrde urađenog, biće pred mnogim mentalnim, karakternim i voljnim izazovima. Prvi naredni, jeste duel sa kragujevačkim Radničkim u domaćem šampionatu (ponedeljak, 18.00).

Bodovna prednost je takva da crveno-beli odavno nemaju tu vrstu pritiska i opterećenja. Međutim, sa svih drugih aspekata, Aleksandar Katai i saigrači nalaze se pred svojevrsnim izazovima od kojih pojedini zahtevaju i da prevaziđu određena zasićenja.

Na dva kola pre početka plej-ofa, crveno-beli će sutra ugostiti kragujevački Randički (18.00) pred praznim tribinama, zbog nedavno propisane kazne koja se odnosi na način navijanja demonstriran na meču sa Novim Pazarom.

Učinak u domaćem prvenstvu, u poslednjih mesec dana, navodi na pomisao da je defanziva popustila, s obzirom na to da ni na jednom meču crveno-beli nisu uspeli da sačuvaju svoj gol.

– Volim da čuvamo naš gol. Po redu smo druga najbolja odbrana u Evropi posle Barselone. Ne dopada mi se što primamo pogotke, ali sa druge strane se sve pokrije sa velikim brojem dobrih golova. Za ozbiljan napredak je bitno da to sačuvamo. Nadam se da ćemo već sutra na utakmici pokazati progres u tom segmentu – poručio je Miloš Milojević.

Svestan da će već u junu predati „dirigentsku palicu“ novom šefu struke, mladi trener pokušava da ostane koncentrisan i motivisan na klupi srpskog velikana.

– Postoje minimalni zdravstveni problemi, koji su takve prirode da možemo sa jedne strane da razikujemo, a sa druge ne moramo. Odlučićemo u toku dana koja je najbolja opcija, kako bi mogli da odigramo utakmicu u punom ritmu. Želimo da pružimo dobru fudbalsku predstavu i završimo ligaški deo pozitivnim rezultatom.

Poslednja linija Zvezde uskoro bi mogla da bude neuporedivo stamenija, s obzirom na to da su se povređeni – Uroš Spajić i Nemanja Milunović – priključili saigračima na treninzima.

– Spajić i Milunović su radili veći deo treninga, međutim i dalje nisu spremni za takmičarski ritam. Nije još realno da zaigraju, niti je takav bio plan. Odlično je što su se vratili trenažnom procesu.

U analizi sposobnosti narednog rivala, Milojević je akcentovao kvalitete krila – Vidosavljevića i Čolovića.

– Vidosavljević i Čolović su glavne pretnje. Radnički ima dobar i izbalansiran tim. Trenera koji je prošao sa ekipom letnji i zimski pripremni period. Poseduju kvalitet i prepoznatljive su im konture tima. Ne smemo da potcenimo Radnički. Sa druge strane, igramo na našem stadionu i svakako da ćemo imati prednost Marakane. Ostaje žal što neće biti navijača, ali opet smatram da možemo da odigramo dobar meč. Želimo da nastavimo niz i uđemo na pravi način u plej-of.

Prvi put ove sezone, Crvena zvezda će na stadionu „Rajko Mitić“ igrati bez pomoći navijača, usled suspenzije najvećeg srpskog stadiona.

– Navijači su tokom cele sezone pokazali koliko su verni, kao što se kaže „po kiši i snegu“. Ne postavljam u toj temi nikakav znak pitanja. Hvala im za sve, bez obzira da li će doći da nas bodre van zidina stadiona ili ne. Želimo igrom da opravdamo poverenje. Imaće priliku da u poslednje četiri utakmice u plej-ofu dođu, bodre momke i da zajedno proslavimo pobede i titulu.

Zvezda je u prilici da sezonu okonča bez poraza u domaćim okvirima.

– Ne mogu ništa da obećam, ipak je to hipotetičko pitanje. Mogu da potvrdim da će odnos biti isti, od strane igrača i stručnog štaba. Fokus će takođe biti zadržan. Nije realno pobediti sve utakmice u prvenstvu, to se retko dešava. Ako budemo došli do tog uspeha, nećemo stići dotle ako razmišljamo o tome šta će se desti na svih sedam utakmica u plej-ofu. Idemo iz meča u meč mirne glave, maksimalno koncentrisani i pripremljeni za duel.

Osvrnuo se šef struke crveno-belih i na potencijalni raspored mečeva u plej-ofu.

– Voleo bih da se derbi igra na Marakani, ali moramo da igramo po pravilma koje takmičenje nalaže. Ne možemo da utičemo. Prevashodno drugi odlučuju gde će se i sa kog mesta igrati. Gledamo isključivo nas. Kako tabela trenutno izgleda prva utakmica plej-ofa biće protiv TSC i spremaćemo se za tu utakmicu. Duel sa četvoroplasiranom ekipom naravno zavisi od ishoda susreta Čukaričkog i Partizana, mogu biti oba tima. Imaćemo dobru pauzu za Uskrs da pripremimo ekipu za oba protivnika, jer nas očekuju dueli u razmaku od tri dana.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari