Miloša Degeneka Crvena zvezda koštala odsustva iz reprezentacije 1foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Velikog entuzijazma iskusni defanzivac po drugi put se vratio u Ljutice Bogdana ali je veoma brzo postao rezervista bez adekvatne minutaže.

Od 8. oktobra i gostovanja kragujevačkom Radničkom, Miloš Degenek nije odigrao ni minut u crveno-belom dresu. Posledično, izgubio je i status reprezentativca Australije.

Grejem Arnold, selektor Australije, odlučio je da ne pozove Degeneka za start kvalifikacija za plasman na Svetkso prvenstvo 2026. godine. Iako konkurencija u poslednjoj liniji nije da se „smrzneš“ 29-godišnji fudbaler izostavljen je sa okupljanja.

Srbin iz Knina bio je standardan i vrlo pouzdan an Svetskom prvenstvu u Kataru. „Kenguri“ su se plasirali u osminu finala i to u konkurenciji Danske i Tunisa. U borbi za četvrtfinale sastali su se sa Argentinom, kasnijim šampionom i sve do poslednjih minuta utakmice bili su u igri za prolaz dalje.

U međuvremenu, zbog odluke da se ponovo vrati u Zvezdu, na poziv Baraka Bahara, Degenek je ostao bez poziva za reprezentaciju. Dolaskom Nasera Đige, potpuno je pao u drugi plan. Poslednji meč koji je odigrao svih 90 minuta odigrao se 19. avgusta, svega desetak dana pre dolaska reprezentativca Burgine Faso na stadion „Rajko Mitić“.

Degenek je za Australiju debitovao 2016. godine, a do sada je odigrao 42 utakmice uz jedan pogodak. Učestvovao je na Mundijalima i u Rusiji i Kataru.

Australija prvi meč u kvalifikacijama igraće protiv Bangladeša 16. novembra i znatno ozbiljnije iskušenje imaće u meču sa Palestinom 21. novembra. Taj duel biće odigran na neutralnom terenu u Kuvajtu, gde će Palestinci igrati svoje domaće utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari