Milošević: Ništa se ne mora 1Foto: STARSPORT

I pre nastavka skraćenog prvenstva, Partizanov trener Savo Milošević bio je decidirano realan u konstataciji da njegov tim nema šta više da traži u borbi za titulu šampiona, pa je već tada lični i ekipni fokus okrenuo na drugo, manje važno ali masovnije takmičenje, gde crno-beli vladaju već četiri godine.

Današnji „izlet“ na stadion Radnika u Surdulici pokazaće koliko je „parni valjak“ spreman da „spasi sezonu“ na domaćoj sceni, jer je učešćem u Ligi Evrope već prebacio deo plana vezan za međunarodne vode.

– Na red dolazi Kup, takmičenje koje nas najviše zanima u ovom momentu. Govorio sam da nas čekaju, nadam se, tri teške utakmice, uključujući i finale i da neće biti lako. Kup je specifično takmičenje, ne samo kod nas, već svuda u svetu, moraćemo da budemo na svom maksimumu u ovom trenutku ukoliko želimo dobar rezultat. Počevši od utakmice sa Radnikom… Svaka utakmica koju igrate na strani je komplikovana, sigurno nas čeka motivisan protivnik koji će tražiti šansu za Evropu kroz Kup – rekao je Milošević pre nego što se pozabavio kvalitetom domaćeg tima.

– Svaki protivnik je nezgodan ako se opustite i ako ga ne shvatite ozbiljno. Moja ekipa ima taj problem da ako koncentracija nije na najvišem nivou da možemo da upadne u nevolju. Kada smo motivisani i ozbiljno fokusirani – onda se ne plašim nikoga. O tim stvarima pričamo prethodnih dana i akcenat je na njima. Da od prvog minuta budemo pravi. Ukoliko bude tako, izbeći ćemo dosta problema.

Činjenica da je na talonu samo još jedan pobednički pehar dovoljan je motiv, ali i suština rezultatskog pritiska na Stojkovića, Miletića, Sumu, Natha…

– Ništa se ne mora, ali logično se nameće da nam je Kup prioritet, jer u Superligi nemamo šanse za bolji plasman od drugog mesta. Isto tako je bitno da sačuvamo drugo mesto zbog kasnijih kalkulacija u Ligi Evrope – jasan je strateg prvog tima kluba iz Humske.

Poklon karte medicinarima

Radnik i Partizan će igrati pred navijačima, a najveći broj njih biće iz redova medicinskih radnika, jer je Radnik podelio karte lekarima i drugom osoblju lokalnih zdravstvenih ustanova, koji su poslednjih meseci najviše potegli u borbi sa korona virusom. Ulaznicama su nagrađeni i policajci, humani volonteri i radnici komunalnih službi iz tog dela južne Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari