Milutinov zbog malera na pauzi četiri nedelje 1 EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Srpski centar povredio se na bizaran način na jučerašnjem derbiju protiv Panatinaikosa.

Nije uspeo Olimpijakos da trijumfuje u OAKA areni. Doživeo je poraz od Panatinaikosa (85:80)) u okviru domaćeg prvenstva, međutim više od samog poraza crveno-bele je sigurno zabrinula povreda Nikole Milutinova.

Reprezentativac Srbije povredio je levi skočni zglob na krajnje bizaran način. Vraćajući se u odbranu, sredinom treće četvrtine, nehotično je stao na nogu saigrača Kostasa Papanikolaua.

Njih dvojica uopšte nisu konstatovali jedan drugoga prilikom vraćanja u odbranu. Papanikolau je potpuno nehotično preprečio put Milutinova koji je nagazio na njegovu nogu i automatski se stropoštao na zemlju.

Bolovi su bili poprilično jaki, s obzirom na to da je morao uz pomoć saigrača i trenera da napusti parket.

Ispraćen je Milutinov sportskim aplauzom i više se nije vraćao u igru.

Distorzija uopšte nije naivna, s obzirom na to da je posle urađenog snimka konstatovano da ga očekuje pauza od četiri nedelje.

Srpski as će preskočiti mečeve sa Real Madridom, Bajernom, Valensijom i Albom u Evroligi, kao i ostale utakmice u domaćem prvenstvu, ali i završni turnir Kupa Grčke.

Olimpijakos će biti u velikim problemima. Prethodno je iz ekipe ispao i drugi centar Mustafa Fal tako da će Filip Petrušev u narendom periodu igrati na svojoj prirodnoj poziciji petice, a ne četvorke na kojoj se daleko slaibje snalazi.

Uostalom, sinoć je bio daleko korisniji i efikasniji kao centar, završivši duel kao najefikasniji košarkaš Olimpijakosa sa 18 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari