Ministar sporta Srbije: Privođenjem Uljarevića prištinske vlasti prešle granicu razumnog ponašanja 1foto Dušan Milenković/Starsport

Ministar sporta Srbije Zoran Gajić je danas saopštio da su vlasti Kosova privođenjem predsednika Fudbalskog saveza Kosova i Metohije Igora Uljarevića na administrativnom prelazu Brnjak, prešle granicu razumnog ponašanja.

U saopštenju je navedeno da je Uljarević priveden u sredu jer je u gepeku automobila nosio dresove sa natpisima „Fudbalski savez Kosova i Metohije“ i „Nema predaje“.

– Sport je jedna od prvih sfera koja ispašta zbog iživljavanja prištinskih vlasti. Ovakvim svojim ponašanjem, vlasti u Prištini decu demotivišu da se bave sportom, što je prvi preduslov za stvaranje zdravog društva – piše u saopštenju.

– Jasan je ovde cilj prištinskih vlasti na čelu sa Aljbinom Kurtijem da uteraju strah u kosti Srbima, i da politiku prebace tamo gde joj nije mesto – na sportski teren. Privesti nekoga samo zato što u gepeku ima dresove, koliko god da im njihov izgled smeta, prelazi granicu razumnog – napisao je Gajić.

Advokat Miloš Delević, prenosi Gajić, naveo je da je Uljarević priveden zbog navodnog krivičnog dela „izazivanje razdora i netrpeljivosti“ i protiv njega je pokrenuta istraga.

– Postupak prištinskog Tužilaštva je sramotan čin, jer ni Uljarević niti bilo ko od fudbalera nisu nosili dresove u javnosti. A čak i da jesu, Kosovo jeste i uvek će biti deo Srbije, te ne vidim problem s natpisima – ocenio je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari