Miris Fiorentininog ljiljana u Leskovcu: Čukarički u boljem svetlu nego u debaklu u Firenci, ali je razlika u klasi presudna 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Fiorentina je u Leskovcu ostvarila minimalnu pobedu, ali planiranu – 1:0.

Čukarički je u meču četvrtog kola Lige konferencije popravio utisak iz debakla koji ga je sa 6:0 snašao kad je bio njen gost, ali je razlika u klasi između dva tima presudila da italijanski prvoligaš odnese tri boda i s još jednog međusobnog megdana.

Viola je povela u 8. minutu iz penala. Napadač iz Angole Nzola je na dubinsku loptu umakao Vranješu, poslednjem igraču u odbrani Čukaričkog. Golman Filipović mu je krenuo u susret da spasava što se spasti moglo, ali je najveći domet njegovog napora bio rušenje protivničkog igrača u kaznenom prostoru.

Nzola je na sebe preuzeo odgovornost da šutira s bele tačke. Iz kratkog zaleta rutinski je doveo Fiorentinu u vođstvo odmerenim udarcem po sredini gola.

Možda se tada učinilo da zbog pogotka u najranijem delu utakmice „brđanima“ preti još jedna katastrofa, ali se to nije desilo. Čukarički je u svojim limitima dao sve od sebe, a Fiorentina je znalački držala loptu u svojim nogama, uspešno sledeći svoj cilj da „umrtvi“ igru. Zato utakmica nije bila lepa za oko.

Čukarički se u drugom poluvremenu oslobodio grča. Zaigrao je i bolje i odlučnije, a iz njegove želje da popravi utisak iznikla je i odlična prilika u 50. minutu. Ndiaje je s desne strane uposlio Kovača, usamljenog na pet-šest metara od gola, ali je njegov šut bio loš.

Fiorentina je odahnula i ponovo je stavila kontrolu utakmice pod svoje. U poslednjih petnaestak minuta meča Filipović je ukrotio šut Berkala sa 16 metara. Dobru priliku je imao i Milenković, ali je na centaršut na suprotnu stativu zahvatio loptu glavom loše.

U drugoj utakmici u toj grupi Ferencvaroš i Genk su igrali 1:1 u Budimpešti. Domaćina je u vođstvo doveo Pešić u 48. minutu. Gosti su bod izvukli golom u 62.

Tabela: Fiorentina 8, Ferencvaroš 6, Genk 6, Čukarički bez bodova.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari