SRBIJA

STADION: Šangaj. KAPACITET: 55.000 mesta. SUDIJA: Žerom Damon (Južnoafrička republika)

AUSTRALIJA: Federiki, Lejer, Mušalik, Miligan, Topor – Stenli, Sarkis, Bridž, Spiranović, Rukavičja, Zadković, Karni.

SRBIJA: Stojković, Jovanović, Rajković, D.

SRBIJA

STADION: Šangaj. KAPACITET: 55.000 mesta. SUDIJA: Žerom Damon (Južnoafrička republika)

AUSTRALIJA: Federiki, Lejer, Mušalik, Miligan, Topor – Stenli, Sarkis, Bridž, Spiranović, Rukavičja, Zadković, Karni.

SRBIJA: Stojković, Jovanović, Rajković, D. Tošić (Tomović), Kolarov, Smiljanić, Z. Tošić, Fejsa, Gulan, Živković, Rakić.

– Ljudi iz FIFA kompletirali su ludilo u kojem radimo poslednjih mesec dana. Prvo su nam pravili problem domaći klubovi, pa onda strani, a Svetska fudbalska federacija sada je sve začinila svojom neodlučnošću. Od prvog dana priprema se prebrojavamo, precrtavamo i dopisujemo. Voljom drugih najmanje smo se bavili svojim poslom, pravljenjem igre i ekipe. Čak i danas, kada bi trebalo da smo svi 100 odsto koncentrisani na meč sa Australijom mi čekamo vesti iz Nemačke i FIFA i strepimo zbog onoga što bi nam one mogle doneti. Tek na dan utakmice ćemo znati ko će moći da igra, a ko sedi na klupi. Našli smo se u jednoj potpuno bezveznoj, ustvari nenormalnoj situaciji – s razlogom je juče brinuo i besneo srpski selektor.

Brazil na Belgiju

PAROVI I KOLA (danas)

A GRUPA: Australija – Srbija, Obala Slonovače – Argentina

B GRUPA: Japan – SAD, Holandija – Nigerija

C GRUPA: Brazil – Belgija, Kina – Novi Zeland

D GRUPA: Honduras – Italija, Koreja – Kamerun

Najnoviji kadrovski problemi doveli su logično u pitanje mogući učinak tima, koji ionako nije po meri Đukića, jer u njemu nema mnogo igrača koje je prvobitno planirao.

Konačnih 18?

Za OI u Pekingu prijavljeno je sledećeih 18 igrača, ali pitanje je koga će selektor Đukić zaista moći da ima na raspolaganju: GOLMANI: Stojković, Stamenković; ODBRANA: Jovanović, Tomović, Rajković, Kolarov, D. Tošić, Kačar; VEZNI RED: Fejsa, Z. Tošić, Smiljanić, Pavlović, Gulan, Tadić, Babović, Živković; NAPAD: Rakić, Đorđević. Ispod crte ostali su Brkić (golman), Vilotić (odbrana), Bogdanović (vezni red), Mrdaković i Kaluđerović (napad), ali bi, u slučaju da se Kačar i D. Tošić vrate u Nemačku, Đorđević i Babović ne dođu iz Francuske, što je vrlo verovatno, a FIFA dozvoli naknadno proširivanje spiska, dva ili čak četiri od pet prekobrojnih fudbalera mogla, ipak, da predstavljaju Srbiju u Kini. Najbliža nacionalnom dresu su dvojica centarfora.

– Ni sada ne tražim(o) alibi, ali u ovakvim oklnostima nemam pravo da postavljam ciljeve pred moje igrače. Nema mesta obećanjima, pogotovo ne velikim. Jedino u šta sam sasvim siguran je da će momci koji budu predstavljali svoju zemlju na ovim Igrama to činiti svim srcem. Verujem u njihovu maksimalnu posvećenost i angažovanje do poslednjeg atoma snage. Tako su radili od početka priprema, tako će i igrati – najavljuje Đukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari