Miroslav Nikolić tvrdi da Srbija može do medalje na Mundobasketu: Muka mi je od mučenja Nikole Jokića 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Poznati srpski trener Miroslav Nikolić, koji je bio pomoćnik u reprezentaciji kad su na selektorskoj funkciji bili Željko Obradović i Aleksandar Đorđević, kaže da ekipa koja će nastupiti na predstojećem Mundobasketu može da osvoji medalju na tom takmičenju.

– Imamo odličnu ekipu, bez obzira na otkaze i povrede. Sa Bogdanom Bogdanovićem i Nikolom Milutinovim, kao iskusnim predvodnicima, kvalitet za medalju – izjavio je Nikolić u razgovoru za Sport klub.

On je dodao da je reakcija javnosti na otkaz Nikole Jokića neprimerena i da trenutno najbolji košarkaš na svetu nije zaslužio da se sumnja u njegov patriotizam.

– Muka mi je od mučenja Nikole Jokića. Čovek je umoran, iscrpljen dugom NBA sezonom. Pa, jel igrao u Kini 2019, pa prošle godine na EP?! I u prošlosti su otkazivali, pa šta. Niko se ne tera u nacionalni dres. I šta znače prozivke da nisi patriota ako se ne odazoveš selektoru – smatra Nikolić.

Bivši trener Partizana i Crvene zvezde smatra da strani igrači ne treba da nastupaju za Srbiju.

– Neki pominju stranca u srpskoj reprezentaciji – pa njega bi platili. Bolje bi nam bilo da se vratimo na sistem premija igračima i stručnom štabu, kao nekada. Vremena se menjaju. Lično i trenerski, ne želim stranca u dresu Srbije – rekao je Nikolić za Sport klub.

https://www.danas.rs/sport/video-upoznajte-u-samo-minut-i-po-gradove-domacine-mundobasketa/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari