Mirotiću možda 70 miliona 1Foto: FreeImages/ Andy Duran

Kada je pre dve sezone Nejmar iz Barselone prešao u PSŽ za 222 miliona evra na ime obeštećenja, fudbalsko tržište bilo je potpuno prodrmano, a najveći transfer u istoriji postao parametar za brojne naredne selidbe igrača „precenjenih“ na više od 100 miliona evra.

Fudbalski balon je od tog trenutka ozbiljno naduvan, a sva je prilika da bi i košarkaški uskoro mogao to da postane, barem na Starom kontinentu, ukoliko isti protagonista, Barselona realizuje transfer o kome se konstantno priča poslednja tri dana.

Na stranu što je Nikola Mirotić faktički ponikao u Real Madridu; reprezentativac Španije, poreklom iz Crne Gore, već u toku ove nedelje mogao bi da postane najplaćeniji košarkaš u istoriji evropske klupske košarke.

Mirotić kao slobodan agent u NBA, nakon poslednje sezone u Milvoki Baksima, ima ponudu Juta Džeza od nekih 45 miliona dolara (neoporezovanih), međutim Barselona je spremna da izdvoji nestvarnih 70 miliona evra, kako prenosi španski „AS“ za njegovu šestogodišnju vernos, i to kada se odbiju porezi. Prethodne godine je ovaj krilni centar zaradio 12,5 miliona evra u Milvokiju, a malo ko je mogao da pomisli da Barselona može da mu ponudi bolje uslove.

Pre njega u Barsu su došli Brendon Dejvis (Žalgiris) i Kori Higins (CSKA), tako da će Svetislav Pešić u slučaju dolaska Mirotića imati veoma snažnu ekipu. Prošle sezone (Pelikansi i Baksi) Mirotić je prosečno beležio 15,2 poena i 7,4 skoka po meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari