Srušilo se brdo ispred njega: Slavni košarkaš jedva spasao živu glavu u poplavama u Bosni i Hercegovini, kroz šumu i blato stigao do kuće 1Foto: EPA/IGOR KUPLJENIK

Nedavne poplave u BiH zapanjile su čitav region, a u bujicama je stradalo najmanje 20 ljudi.

Hrvatska „Slobodna Dalmacija“ donela je priču kako se iz poplava izvukao bivši košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović.

Kako navodi „Slobodna Dalmacija“, pre samo nekoliko dana najbliži put od Sarajeva do Splita bio je preko Jablanice, Doljana i Blidinja. Ali, posle poplava, taj put više ne postoji.

Do juče pitoma Doljanka i bujice s Čvrsnice odnele su čak i mini hidrocentralu, koju je podigao Mirza Teletović, nekadašnji NBA as, inače rođeni Jablaničanin.

Ta njegova višemilionska investicija digla je svojevremno na noge ekologe i meštane, pa je centrala nedugo nakon što je puštena u rad morala biti ugašena.

Sada je posle poplava i bukvalno uništena. Jedan meštanin je svedočio o nestajanju mini hidrocentrale.

– Pukla je kao kokica – rekao je svedok nemilog događaja.

Od drugih meštana iz „Slobodne Dalmacije“ su saznali kako je i sam Teletović izvukao živu glavu kada je krenulo nevreme. Njega su zvali iz nekog od nadležnih ministarstava da digne klapne na brani. Nakon što je to uradio, krenuo je svojim terenskim vozilom nazad u Jablanicu, ali se ispred njega srušilo brdo. Isto se ponovilo kada je pokušao krenuti nazad prema Doljanima.

– Morao je na kraju da ostavi auto u Mirkama i kroz šumu i po blatu da se probije do kuće – rekao je jedan lokalni stanovnik.

Mirza Teletović je bivši košarkaš nekoliko evropskih i NBA klubova.

Profesionalnu karijeru je počeo u Slobodi iz Tuzle u kojoj je igrao od 2002. do 2004. godine, da bi potom naredne dve sezone bio član belgijskog Ostendea.

Od 2006. do 2012. godine je branio boje Baskonije, a potom se obreo u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu.

Bio je tri sezone član Bruklin Netsa, zatim jednu sezonu Finiks Sansa, da bi od 2016. do 2018. godine bio član Milvoki Baksa.

Sa Ostendeom je osvojio šampionsku titulu u Belgiji 2006. godine, a sa Baskonojim dve šampionske tiule u Endesa Ligi (2008. i 2010. godine).

Bio je takođe i osvajač španskog Kupa (2009.), kao i trostruki pobednik španskog Superkupa (2006. 2007., 2008.).

U karijeri je nosio dresove sa brojevima 12, 33 i 35.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari