Mišković: Bio sam na više utakmica od Lalatovića 1Foto: FK Napredak

Tačku na nemile scene posle meča poslednjeg kola jesenjeg dela Superlige između Napretka i Radničkog iz Niša navodno je odlučio da prvi stavi kruševački klub, tačnije njegov predsednik i glavni finansijer Marko Mišković koji se javno izvinio Nenadu Lalatoviću i njegovoj porodici.

Mišković je u saopštenju naveo i da će Napredak „pokrenuti postupak pred nadležnim organima za utvrđivanje odgovornosti lokalnog novinara Stevana Milutinovića koji je vređao trenera Radničkog“.

Međutim, Mišković nije propustio da konstatuje da je kao prvi čovek Kruševljana verovatno ove sezone „bio na više utakmica svog kluba nego što je Lalatović kao trener na klupi Radničkog“, aludirajući na to što je šef struke Nišlija nekoliko mečeva sa sumnjivim konačnim ishodom propustio zbog navodne bolesti.

Podsetimo da je u Kruševcu posle meča Napredak – Radnički (1:2) bukvalno bilo svega i svačega.

Lalatović je tokom meča trpeo brutalne uvrede sa tribina, a potom je (verovatno navijačima) pokazao srednji prst. Lokalni novinar vređao je i svađao se sa Lalatovićem na konferenciji za medije. Trener Radničkog je grubo i primitivno izvređao portparolku Napretka Valentinu Vasić, koja ga je na konferenciji pitala da li je srednji prst tokom meča pokazivao upravi svoje ili protivničke ekipe pošto su „svi zajedno sedeli u loži“.

Potom je Vasićeva izjavila da je „žrtva nasilja nad ženama“, zatraživši izvinjenje od Lalatovića. Na kraju je Lalatović indirektno optužio Marka Miškovića da mu je smestio uvrede sa tribina, ali i na konferenciji za medije. A na sve to čaršijske priče kažu da sukob trenera Nišlija i prvog čoveka Kruševljana navodno tinja još od pre četiri godine kada je ovaj iznenada odlučio da napusti klupu Napretka kako bi preuzeo vođenje Crvene zvezde.

– FK Napredak i ja lično najoštrije osuđujemo ponašanje novinara Stevana Milutinovića odnosno njegov verbalni napad na gospodina Lalatovića. Imajući u vidu insinuacije u javnosti da je reč o huliganu naglašavamo da je ovaj gospodin, čije ponašanje najoštrije osuđujemo i ograđujemo se, novinar lokalnog portala koji je i ranije dolazio na utakmice i konferencije sa novinarskom akreditacijom i izveštavao o radu FK Napredak. Koristim ovu priliku da se javno izvinim bivšoj supruzi i porodici gospodina Lalatovića za uvrede koje su pretrpeli na stadionu u Kruševcu jer se osećam lično odgovornim kao domaćin, a posebno imajući u vidu da je bivša supruga gospodina Lalatovića rođena sestra mog kuma Stefana Babovića i moja lična i porodična prijateljica – navodi se u saopštenju Miškovića.

Prvi čovek Napretka osudio je Lalatovićevo ponašanje prema portparolki Kruševačkog kluba Valentini Vasić.

– Ovi događaji ne daju za pravo Nenadu Lalatoviću da vređa i ponižava damu, portparolku kluba, koja časno i pošteno obavlja svoj posao. Ne znam šta je podstaklo gospodina Lalatovića da mene lično vezuje za ovaj događaj primedbom upućenom portparolki „jel te to naučio ovaj što nije došao na utakmicu. Funkcija predsednika kluba koju časno i pošteno obavljam mi daje za pravo da ne prisustvujem svakoj utakmici na šta sam se odlučio iz razloga jako dobro poznatih i gospodinu Lalatoviću i srpskoj fudbalskoj javnosti – zaključuje se u saopštenju Miškovića koje će verovatno otvoriti više novih pitanja pre nego što će uspeti da spusti tenzije.

Nenad Lalatović je posle svega još jednom konstatovao da mu je „drago što je cela Srbija mogla da vidi nad kim je vršeno nasilje“, odnosno da je umesto nad portparolki kluba „nasilje vršeno nad njegovom njegovom nekadašnjom suprugom i ćerkom“.

I dalje u ostavci?

Marko Mišković je još u avgustu obavestio javnost da više neće obavljati funkciju predsednika Napretka i da se povlači iz srpskog fudbala jer je „umoran od sudijskih nepravdi i prekog suda FSS za svakoga ko ukaže na probleme i nepravilnosti u domaćem fudbalu“. Do ostavke je došlo upravo posle prvog ovosezonskog meča protiv Radničkog na kome su za Nišlije dosuđena dva (sumnjiva) penala. Od tada, pa sve do juče Mišković se nije javno oglašavao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari