Misli usmerene na FMP 1

Sumorni nastup u Evrokupu košarkaši Partizana završiće večerašnjim duelom sa neporaženom Lokomotivom Kubanj u Rusiji (18.00).

Blamantni međunarodni izlet izražen u svega jednom trijumfu u devet kola, što je trenutno najgori učinak jednog kluba u Evrokupu, ne bi trebalo da bude tema za trenutnu polemiku u Humskoj. Porazom od Mornara crno-beli su došli u poziciju da im je neophodan trijumf protiv „pantera“ jer bi u suprotnom dobrano ugrozili šanse da se dokopaju četvrtog, poslednjeg mesta u plej-ofu regionalnog takmičenja.

Praktično od početka sezone, ako se izuzme kratkoročni izlet Samarda Samjuelsa, Partizan igra sa samo jednim centrom – Đokom Šalićem, koji je pak prošlog leta angažovan tek nakon probnog perioda i kao alternativno rešenje. Obrad Tomić je viđen kao potencijalno iznenađenje i neko ko je trebalo da bude prvi centar crno-belih, međutim njegov period aklimatizacije nenadano se produžio na neodređeni rok zbog povrede. Sva alternativa rešenja igranja sa dve četvorke, zaključno sa poslednjim manevarskim potezom Nenada Čanka da Mihaila Andrića koristi na mestu krilnog-centra, nisu doneli željeni rezultat, jer bi manjkavosti limitiranih igrača, kojima četvorka ili petica nisu prirodne pozicije, redovno dolazile do izražaja kako u napadu, nešto više u odbrani od „pika“, defanzivnom skoku, pomoći sa slabije strane.

Trener crno-belih Nenad Čanak je potvrdio da je meč u Kubanu uvertira za izazove u ABA ligi.

„Pokušaćemo da protiv jedne sjajne ekipe, lidera naše grupe i tima koji sigurno ima evroligaški kvalitet ostavimo što bolji utisak. Ipak, nama je trenutno od toga važnije da meč iskoristimo kao neku vrstu pripreme za ono što nas čeka, a to je subotnji duel protiv FMP-a koji nam u velikoj meri može odrediti dalji tok sezone“, rekao je Čanak.

Mišljenje svog trenera deli i Vanja Marinković.

„Iako nemamo rezultatski imperativ, naša je obaveza da igramo najbolje što možemo u svakoj utakmici. Lokomotiva je dominantna u našoj grupi i biće nam odličan test pred važne utakmice koje nas u nastavku sezone čekaju u ABA ligi“.

Đorđe Gagić opet crno-beli

Đorđe Gagić, bivši igrač Partizana, novo je pojačanje crno-belih. On je juče potpisao ugovor i vraća se u klub posle dve godine, sa Partizanom je bio prvak ABA lige i dva puta šampion Srbije. Igrao je za Mornar, Hemofarm, Partizan, Gazijantep, Brindizi, Tenerife, Cmoki-Minsk i Istanbul. Za Srbiju je nastupao na Evropskom prvenstvu 2013. u Sloveniji, , a u ovogodišnjim kvalifikacijama za Mundobasket dao je osam poena, uz četiri skoka i dve asistencije u pobedi nad Austrijom (85:64), dok je protiv Gruzije (105:87) uz dva poena imao tri skoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari