Mitar Mrkela: Uvek je lepo pobediti Partizan, pogodili smo sa Milojevićem 1Foto: Predrag Milosavljević / STARSPORT

Sportski direktor Crvene zvezde optimista kada su u pitanju ostanci Aleksandra Kataija i Aleksandra Dragovića.

Crvena zvezda imala je sedam izuzetno uspešnih dana.

U samo pet dva puta je trijumfovala protiv Partizana, kaparisavši, praktično, sedmu uzastopnu titulu, odnosno mesto u finalu Kupa Srbije.

Sumirajući utiske, Mitar Mrklea, sportski direktor kluba, u razgovoru za Mozzart sport otkrio je neke zanimljivosti koje bi mogle da obraduju navijače crveno-belih.

– Možda smo, gledajući svih šest poluvremena sa Partizanom, u prvom delu Kup susreta izgledali najrezervisanije. Ali kada se završio prvenstveni okršaj u subotu, znao sam da neće biti moguće da odigramo na istom nivou. Taj prvenstveni derbi je doneo mnogo emotivnog i fizičkog naboja. Nije bilo vremena za oporavak. Međutim, moram da pohvalim stručni štab, igrače. Uvek je lepo pobediti Partizan, znam koliko to znači navijačima. Derbi nije samo utakmica gde se potvrđuje kvalitet. Psihološka priprema oba meča bila je dobra.

Potez da se smeni Barak Bahar posle poraza u prvom ovosezonskom derbiju ispostavio se kao pravi, posebno jer se u klub vratio Vladan Milojević, možda i najomiljeniji trener u očima navijača Crvene zvezde u poslednjoj deceniji.

– Ja sa Vladanom Milojevićem imam poseban odnos. Zajedno smo, u sportskom sektoru, počeli projekat 2017. godine kada je krenuo ovaj lepi period Crvene zvezde. I možda nisam objektivan kada pričam o njemu. Zaista, malo je trenera na svetu koji mogu da pruže Crvenoj zvezdi ono što može Vladan Milojević. Zna klub, oseća šta se traži…On se već dokazao, doneo nam mnogo toga dobrog. Kao i, primera radi, Dejan Stanković, još jedan posvećenik, odličan taktičar. Ali hoću da kažem da smo doneli dobru odluku povratkom Vladana Milojević.

Milojević je na putu da sa Zvezdom osvoji treću titulu u domaćem prvenstvu. Ukoliko bi ostao duže na klupi mogao bi da dostigne klupski rekord Miljana Miljanića koji je četiri puta bio najbolji u zemlji kao trener crveno-belih.

– Ja bih voleo da Vladan ostane što duže… Uvek je pitanje koliko je to zapravo realno, jer Crvena zvezda vas mnogo troši. I fizički i emotivno. Ja, bar mislim, da je takav scenario moguć. Posebno ako imamo u vidu kroz šta je sve Crvena zvezda prošla u prethodnom periodu.

Janso je i Mitru Mrkeli da navijači očekuju da klub uradi sve kako bi produžio ugovore Aleksandru kataiju i Aleksandru Dragoviću.

Iako je Dragović poručivao da od juna više neće biti igrač crveno-belih, Mrkela otkriva da šanse da promeni mišljenje i te kako postoje.

– Obojica su mnogo zadužila Crvenu zvezdu. Znam da javnost najviše zanima hoće li oni produžiti ugovore sa klubom. Samo mogu da otkrijem da već dugo radimo na tome. Pričamo sa njima. Postoje neki signali. Verujem da će ostati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari