Mitrović i zvanično vladar Čempionšipa 1EPA-EFE/Catherine Ivill

Srpski fudbaler dobio godišnju nagradu ugledne organizacije koja pod svojom kontrolom ima Čempionšip, Ligu jedan i Ligu dva.

Neverovatmi Smederevac iz špica Fulama pobedio je klupske konkurente Harija Vilsona i Neskensa Kebana, kao i Krisa Voloka i Ilijasa Čera iz Kvin Park Rendžersa.

„Želim da se zahvalim svima koji su glasali za mene. Ovo je zaista lepo i velika je čast za mene, posebno kada se zna koliko talentovanih igrača igra u našoj ligi. Ova nagrada je specijalna, jeste individualna, ali ja to ne bih uspeo bez mojih saigrača i svih u klubu koji rade naporno kako bi saigrači i ja igrali dobro“, izjavio je Aleksandar Mitrović na svečanoj ceremoniji EFL.a.

Neverovatnu formu najboljeg strelca naše reprezentacije u njenoj istoriji potvrđuju i brojke, odnosno njegova 34 gola u 31 meču u Čempionšipu ove sezone.

Najviše njegovom zaslugom, klub iz Londona drži mesto u drugom rangu takmičenja u Engleskoj i ima velike šanse da se vrati u Premijer ligu.

„Oduševljen sam što je Mitro dobio nagradu za najboljeg igrača Engleske fudbalske lige ove godine. To je prestižna nagrada, a ja verujem da ju je on itekako zaslužio.Već se upisao u istoriju ove sezone, a tek ima mnogo mečeva da odigra. Njegova dostignuća su došla velikim radom i posvećenošću ovom klubu i mi smo mu jako zahvalni na tome. Svaka čast Mitro, napred Fulam“, zahvalan mu je prvi čovek Fulama Toni Kan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari