Dan posle ubedljivo i prilično lako dobijene prijateljske utakmice sa Austrijom (39:27), takođe učesnikom predstojećeg Svetskog prvenstva u Švedskoj (13 – 30. januar), selektor muške rukometne selekcije Srbije Veselin Vuković skratio je spisak igrača koji će nas predstavljati na ovom takmičenju. Pre finalnih radova na igri i formi za SP i odlaska u Malme, ovog četvrtka, opremu će razdužiti jedino Uroš Mitrović, srednji bek francuskog Kreteja.


– Imamo na toj poziciji Nenada Vučkovića i Nemanju Pribaka, za koje smo procenili da nam mogu biti korisniji u fazi odbrane od Mitrovića. Tim kriterijumom smo se rukovodili prilikom najnovijeg kraćenja spiska – kratko nam je obrazložio svoj izbor strateg „orlova“, dok je, pre povratka na popodnevni trening seniora u beogradskom centru Kovilovo, u Vršcu pratio duel juniorskih reprezentacija naše zemlje i Islanda u kvalifikacijama za SP.

Tako su u konkurenciji za dres sa državnim grbom ostala osamnaestorica rukometaša, tj. jedan više od 17 dozvoljenih pravilima Mundijala (16 u protokolu i jedan u rezervi).

– Odlučili smo se da povedemo 17 zdravih igrača i Mladena Bojinovića, s kojim još uvek ne znamo na čemu smo. Kapiten ima veliku želju da zaigra, prošao je medicinske kontrole i testove u Francuskoj i čini sve što je u njegovoj moći da nam se stavi na raspolaganje, ali još uvek nije dobio definitivnu dozvolu svog kluba. Čekamo, dakle, 12. januar i Monpelje – objasnio je šef stručnog štaba srpske reprezentacije, koja će za tri dana, preko Danske, u Švedsku, dok bi Bojinović u slučaju pozitivne odluke na poprište SP stigao sam, pravo iz Francuske.

Srbija svoj nastup na najvećoj planetarnoj smotri rukometa počinje u petak, mečom sa Alžirom, posle čega slede susreti sa ostalim rivalima iz C grupe – Australijom, Danskom, Hrvatskom i Rumunijom.

Odabranih 18

GOLMANI: Dimitrije Pejanović, Darko Stanić, Dragan Marjanac.

LEVA KRILA: Ivan Nikčević, Dobrivoje Marković.

DESNA KRILA: Rajko Prodanović.

BEKOVI: Momir Ilić, Momir Rnić, Nenad Vučković, Žarko Šešum, Danimir Ćurković , Mladen Bojinović, Nemanja Pribak, Marko Vujin, Ivan Stanković.

PIVOTMENI: Rastko Stojković, Alem Toskić, Uroš Vilovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari