Mitrović posle rekorda: Pao je rekord, sve je bilo perfektno 1foto EPA-EFE/Jan Kruger

Fulam je počistio Luton u poslednjem kolu Čempionšipa (7:0) a sa dva gola Aleksandar Mitrović postavio je rekord u drugoj po snazi ligi, ne samo u Engleskoj, već verovatno i u Evropi. Srbin je došao do nestvarna 43 gola i time je oborio prethodni najveći skor od 42 gola koji je bio u potpisu Gaja Vitingema.

On je do 42 gola stigao u sezoni 1992/93 kada je nosio dres Portsmuta.

Sjajni Smederevac najpre sustigao polovinom drugog poluvremena da bi u kontri, na kraju meča, levicom poslao loptu u mrežu.

Kada je dao svoj drugi, a Fulamov sedmi gol na meču, publika je u delirijumu dočekala obaranje rekorda svog omiljenog igrača, koji je vernost klubu dokazao mnogo puta tokom karijere.

Posle meča, ne preterano rečit i uglavnom skroman u javnom nastupu, Mitrović je ponovio da rekordom nije bio  opterećen.

„Mogu da kažem da nisam mislio o rekordu, ali svi su pričali o tome i naravno da sam želeo da ga postavim. Desilo se, velika pobeda, imali smo sezonu kao u snovima, ubedljiv trijumf pred našim navijačima, pao je rekord – sve je bilo perfektno“, poručio je Mitrović.

Kao što je poznato, Fulam je osvojio titulu u Čempionšipu, a narednu utakmicu igraće u subotu od 13 časova i 30 minuta. Fulam kao gost igra protiv Šefild Junajteda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari