Mitrović posle 40. gola u sezoni: Samo sam radio svoj posao 1Foto: EPA EFE/ Nigel Roddis

Neopisivu sezonu ima Aleksandar Mitrović: sa 40 golova u Čempionšipu, nadomak je obaranju rekorda (još šest golova) koji je zapravo postavio ako se računaju učinci od 2004. otkad se drugi rang takmičenja u Engleskoj zove Čempionšip. Na četiri kola do kraja, Fulam je blizu povratka u Premijerligu, trenutno ima devet bodova više u odnosu na drugoplasirani Bornmut, koji pritom ima utakmicu manje.

Centarfor Fulama, igrački ponikao u Partizanu, ima želju da do kraja prvenstva obori učinak Gaja Vitingema (sezona 1992/1993) od 42 pogotka, pa i Dereka Dulija, koji je u sezoni 1951/1952 postigao čak 46 komada za Šefild Venzdej, što je posleratni rekord.

„Ostale su još četiri utakmice, tako da hajde da se potrudimo da taj broj učinimo još većim“, poručio je Mitrović.

Reprezentativac Srbije smatra da je njegov uspeh posledica timskog pristupa.

„Ove sezone ubeležio sam odlične brojke, sjajna sezona, ali to je sve zbog ovih dobrih igrača oko mene i stila koji forsiramo. Stvaramo mnogo šansi, postižemo mnogo golova. Ja sam samo radio svoj posao. Posebna sezona zaista. Na ličnom nivou, na nivou tima“, zahvala n je na svemu učinjenom od strane saigrača, Aleksandar Mitrović.

Tim Rim, njegov saigrač, smatra da je aktuelni sastav Fulama drugačiji i bolji u odnosu na prethodni koji je pre dve sezone obezbedio povratak u Premijerligu pod vođstvom Skota Parkera.

„Svi verujemo da Mitrović može da pogodi kada je važno. I on veruje, veruje i Marko Silva. A kad imaš takvo poverenje trenera sve je moguće. Hajde da vidimo. Svi znamo šta treba da uradimo kako bismo ga doveli u situaciju da pogodi. Radio je to i u prvoj sezoni u Premijer ligi. Postigao je 11 golova za tim koji je ispao, to je prilično dobro“, razmišljanja je Tim Rim.

Četiri meča pre kraja, Fulam ima devet bodova više od Bornmuta, koji je odigrao utakmicu manje. Ako u direktenom vikend duelu Fulam savlada Bornmut osiguraće i prvo mesto na tabeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari