Mitrović se vratio golom i poslao Sautempton u Čempionšip 1foto EPA-EFE/Jan Kruger

U udarnom terminu u Engleskoj odigrano je pet utakmica 36. kola Premijer lige.

Pobede su zabeležili Fulam, Mančester Junajted, Aston Vila i Kristal Palas. Jedini meč završen bez pobednika bio je duel između Čelsija i Notingem Foresta.

U Sautemptonu je gostovao Fulam u čiji tim se vratio srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović nakon suspenzije od osam utakmica zbog crvenog kartona, koji je dobio u FA kupu protiv Mančester Junajteda.

Mitrović je dobio priliku u drugom poluvremenu, zaigrao je umesto strelca prvog gola Brazilca Karlosa Vinisijusa i pokazao da duga pauza zbog suspenzije nije ostavila traga. Odlično je reagovao u 72. minutu i nakon centaršuta Harija Vilsona sa desne strane u padu udarcem glavom matirao golmana domaćeg tima Mekartija.

Mitrović je postigao 12. gol ove sezone u Premijer ligi, a Fulam je slavio na Sent Merisu protiv poslednjeplasiranog tima na tabeli – 2:0.

Za Svece je ovaj poraz značio i selidnu u Čempionšip naredne sezone, piše Sport Klub.

Fudbaleri Mančester Junajteda nastavljaju borbu za Top 4. Ugostili su na Old Trafordu ekipu Vulverhemptona i pobedili sa 2:0. Sad su izjednačeni sa Njukaslom po broju bodova, ali imaju lošiju gol-razliku.

Poveli su Crveni đavoli nakon sat vremena igre. Bila je to kombijacija dvojice Antonija, Brazilca u ulozi asistenta i Francuza Marsijala kome nije bilo teško da zatrese mrežu Vukova.

Konačan rezultat postavio je 18-godišnji Argentinac Alehandro Garnačo posle akcije Bruna Fernandeša u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

U borbi za izlazak u Evropu ekipa Aston Vila ugostila je u Birmngemu tim Totenhema i zaslužno pobedila sa 2:1.

Poveo je domaći tim golom mladog Džejkoba Remzija već u osmom minutu, a prednost je duplirao Brazilac Daglas Luiz iz slobodnog udarca. Poraz londonskih Petlova ublažio je Hari Kejn golom iz jedanesterca u 90. minutu.

Čelzi je nastavio da nervira navijače i prosipa bodove na Stamford Bridžu. U Londonu je gostovao Notingem Forest kome gori pod nogama i poveo je golom Taiva Avonjija posle velike greške u odbrani Plavaca na čelu sa golmanom Edoarom Mendijem.

Izjednačio je Rahim Sterling u 51. minutu uz malo sreće. Bio je to njegov prvi premijerligaški gol od 1. januara i utakmice sa istim rivalom, ali na Siti Graundu u Notingemu. Isti igrač je efektnim golom doneo preokret i prednost Čelsiju, ali je Avonji takođe svojim drugim golom vratio rezultat na egal – 2:2.

Kristal Palas je na svom Selhurst parku bio bolji od Bornmuta, a svoj dan imao je dvostruki strelac Ebereči Eze – 2:0.

Ranije tokom dana Lids i Njukasl igrali su nerešeno 2:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari