Mitrović: Važno je da protiv Katara nismo primili glupe golove 1Foto: FoNet/AP

Na lep način je reprezentacija Srbije obavila domaći zadatak protiv Katara u „prijateljskom meču“ koji je bio i poslednji pripremni pred nedeljni duel sa Portugalijom. Iako je selektor Dragan Stojković izveo kombinovan sastav, utisak je da su reprezentativci pokazali toliko željeni nivo rutine dovoljan da se slabija selekcija ubedljivo savlada (4:0) i time pošalje poruka mentalne i fizičke spremnosti za odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru. Ako „orlovi“ slave u Portugaliji, direktno će se plasirati na naredni Mundijal.

Odbrana reprezentacije Srbije biće posebno opterećena u Portugaliji; nema sumnje da će selektor Stojković izvesti postavu sa trojicom klasičnih štopera koji će, takođe, biti pod konstantnim pritiskom najisturenijih igrača „navigatora“ među kojima će sigurno biti i Kristijano Ronaldo.

Nivo rutine prikazan protiv Katara, pogotovo poslednje linije, može da raduje pred nedeljnu utakmicu, pogotovo jer je reprezentacija Srbije i tokom kvalifikacija primala neke neobjašnjive golove, kao vid neshvatljivih grešaka štopera i očigledne diskomunikacije.

„Kao što znate uvek igramo na gol više, zbog toga nekad primimo neke glupe golove. Sinoć smo zadržali tu nulu što je mnogo važno pred finale kvalifikacija. Idemo tamo sa verom u sebe, nadamo se najboljem. Gledamo samo svoju ekipu, da pripremimo utakmicu kako treba, živimo za taj meč“, poručio je Stefan Mitrović.

Rođeni Beograšanin i fudbaler ponikao u Radu, u nedelju će se vratiti u Lisabon, grad u kojem je živeo u sezoni 2013/14 koju je proveo nastupajući za B tim Benfike.

„Uf, moj prvi veliki klub. Tamo sam napravio prvi veliki iskorak u karijeri. Uvek sam govorio da sam tamo, iako nisam mnogo igrao, mnogo naučio oko profesionalnog života jednog sportiste. Uvek ću biti zahvalan na šansi koju su mi ukazali“, iskren je 31-godišnji štoper koji se na evropskoj sceni u potpunosti afirmisao u dresu francuskog Strazbura, iz kojeg je letos prešao u španski Hetafe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari