Mlada reprezentacija danas startuje na EP u Grčkoj 1Foto: KSS

Mlada reprezentacija Srbije danas će startovati na Evropskom prvenstvu, koje se održava na Kritu od 15. do 23. jula.

„Orlićima“ je prvi protivnik Italija, a posle ih očekuju dueli sa Španijom i Slovenijom. Dobra je stvar što će sve četiri ekipe obezbediti plasman u osminu finala, kada će uslediti eliminacione borbe.

Takav sistem prošlog leta je bio koban po naše košarkaše, jer su na startu „nokaut“ faze izgubili od Italije i na kraju zauzeli 11. mesto. Vladimir Đokić, kao selektor, ima iskustvo vođenja igrača do 20 godina, pošto je 2015. sa Gudurićem, Jaramazom, Rakićevićem osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u Italiji.

– Šampionat praktično počinje od osmine finala, ali je važna svaka utakmica. Ona premijerna zbog samopouzdanja, druga i treća zbog što boljeg mesta u grupi i eventualno lakšeg protivnika kad krene nokaut faza. Očekujem veoma izjednačen šampionat, jer izrazitog favorita nema – smatra Đokić, uz reči zahvalnosti KSS na odličnim uslovima za rad.

Jedini problem pred Eurobasket bila je povreda krilnog centra Stefana Kenića, za koga se Đokić nada da će se, kao važan igrač, brzo oporaviti i moći da pomogne ekipi.

Srbiju će na EP predstavljati sledećih 12 igrača: Stefan Đorđević, Boriša Simanić (Crvena zvezda), Miloš Glišić (Vršac), Slobodan Jovanović, Vanja Marinković, Nikola Tanasković (Partizan), Stefan Kenić (Smederevo 1953), Novak Musić, Nemanja Kapetanović (Mega), Stefan Peno (Barselona), Aleksa Stepanović (Spars Sarajevo) i Nik Rakočević (Univerzitet Južna Kalifornija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari