Osećam se kao kada sam sa 26 godina ušao u reprezentaciju za koju su igrali Mijatović i ostali tadašnji asovi. Pola godine me nije bilo u nacionalnom timu, ali sam kao zaposleni u svakoj firmi mirno prihvatio odluku prošlog selektora. Ma koliko mi je bilo teško zbog toga nisam hteo da protivrečim Đukićevoj odluci, a kamoli da ulazim u sukob s njim.

Osećam se kao kada sam sa 26 godina ušao u reprezentaciju za koju su igrali Mijatović i ostali tadašnji asovi. Pola godine me nije bilo u nacionalnom timu, ali sam kao zaposleni u svakoj firmi mirno prihvatio odluku prošlog selektora. Ma koliko mi je bilo teško zbog toga nisam hteo da protivrečim Đukićevoj odluci, a kamoli da ulazim u sukob s njim. I sada ću pristati na svaku ideju Antića. Uopšte nisam opeterećen svojim statusom. Samo želim da pomognem u meri u kojoj mi to bude traženo. Nebitno je da li ću igrati, sedeti na klupi ili biti na tribinama u ova dva meča. Jedino je važno da uzmemo što više bodova protiv Farana i Francuza – rezonuje prekaljeni bundesligaški fudbaler, koji će se za centralna mesta u liniji ispred golmana Stojkovića protiv Farskih ostrva (6. 9) i Francuske (10.9) boriti sa mlađim kolegama Vidićem, Ivanovićem i Kačarom.

Karte za meč protiv Farskih ostrva od danas u prodaji

Na blagajnama Zvezdinog stadiona danas počinje prodaja karata za prvi meč Srbije u mondijalskim kvalifikacijama, koji Stanković i ekipa igraju ove subote sa Farskim ostrvima na terenu u Ljutice Bogdna (20.15). Ulaz na Sever i Jug košta 100 dinara, mesto na istočnoj tribini staje 300 a na zapadnoj 500 dinara.

Bez takvog shvatanja stvari nemoguće je, tvrdi on, napraviti dobru atmosferu, a ona je, tvrdi, osnova pozitivnih rezultata.
– Ne smemo gledati ko će i koliko da igra. Prvi ću otići na klupu ako je to za opšte dobro. Nema ništa bez dobre atmosfere. Samo u takvim oklonostima do punog izražaja mogu doći naši pojedinačni i ekipni kvaliteti, a oni nisu mali.
Krstajić puno polaže i na iskustvo Đukićevog naslednika, kojem „skida kapu“ što se uopšte prihvatio tako složenog i odgovornog posla u „ovako teškom trenutku za srpski fudbal“.
– Pozitivno me je iznenadio svojim pristankom na selektorsku funkciju. Antić je tako, ipak, založio veliki lični rejting i autoritet u evropskom i svetskom fudbalu. Verujem u pozitivan uticaj njegovog znanja i iskustva na nas igrače, koji smo tu da mu pomognemo da što pre „oseti“ ekipu i prenese svoju fudbalsku filozofiju.
Zbog svega navedenog iskusni defanzivac sa optimizmom gleda na dolazeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u kojima će Srbiji konkurenti za odlazak u Južnu Afriku biti (pre)jake Francuska i Rumunija, respektabilne selekcije poput Austrije i Litvanije i slaba Farska ostrva.
– Konkurencija u grupi je jaka, ali očekujem da nam postojeći igrački potencijal, dobar rad Antića, u koji uopšte ne sumnjam, i malo sreće donesu plasman na Mondijal. Trebalo bi zaboraviti prošlost i optmistički krenuti iz početka – kaže Krstajić i priziva tretman koji trenutno uživaju naši najbolji košarkaši.
– Ugledajmo se na košarkaše. I oni su krenuli iz početka da grade pozicije. I sa dve vezane pobede napunili Arenu. Samo dobri rezultati reprezentacije i pravi odnos njenih članova prema dresu koji nose mogu vratiti publiku na tribine – siguran je štoper „orlova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari