Mladi Cvetković "odjavio" Crvenu zvezdu, ali privremeno? 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Centarfor Čukaričkog, uprkos konkretnoj ponudi crveno-belih, odlučio da ostane na Banovom brdu, barem do početka 2025.

Upinjali su se rukovodioci Crvene zvezde da ubede Mihajla Cvetkovića da karijeru nastavi u Ljutice Bogdana. Prethodno su, navodno, postigli dogovor sa Čukaričkim u vezi sa obeštećenjem, međutim porodica mladog Nišlije nije želela da automatski prihvati opciju preselenja na nekadašnju Marakanu.

Mladi centarfor, svojim nastupom na poslednjem Evropskom prvenstvu do 17 godina (Srbija ispala u polufinalu) ubedio je Zvezdana Terzića i saradnike da je vredan svakog napora i finansijskog ulaganja, zbog čega su u drugpj polovini juna uložili ogromne diplomatske napore ne bi li se željeni transfer i ostvario.

Pokazali su spremnost crveno-beli i da sačekaju porodicu mladog Cvetkovića da dobro promisli i donese odluku u vezi sa prelaskom u Crvenu zvezdu, međutim deluje da je presudila želja 17-godišnjeg Mihajla da se i dalje fudbalski usavršava na Banovom brdu, barem do njegovog 18. rođendana.

– Najgore je kad nedostaje taj potpis. Mihajlo Cvetković je dobar momak, dobar igrač, dobro dete. Njegova i želja porodice je da ostane ovde do januara kad puni 18 godina, a potom ćemo videti. Da li Zvezda, da li Evropa, da li nešto treće. Samo da je zdrav, to je najbitnije. Već je imao dve šanse protiv Celja, krenuće, polako – otkrio je Vladimir Matijašević, sportski direktor Čukaričkog.

S obzirom na stav mladog Cvetkovića i donešenu odluku, deluje da su šanse da dođe u Crvenu zvezdu ne toliko velike, posebno jer ćes ticanjem punoletstva dobiti mogućnost i da se preseli u neki inostrani klub.

Kada je reč o mladim igračima, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije trebalo bi da donese odluku u vezi sa uvođenjem obavezna dva bonus igrača, već od naredne sezone. Matijašević smatra da bi fudbalska Srbija trebalo da se ugleda na Austriju.

– Uvek sam bio za to, i dok sam bio u Fudbalskom savezu Srbije. Talenat uvek izađe. Kao što vidite, kadeti uvek prave rezultate. Ali, za to sam da se prave igrači, da se ne jure rezultati u mlađim kategorijama. Lepo je kad budete evropski ili svetski prvaci u tim kategorijama, to ostaje, ali ako ne napravite pravog igrača… Primer je Austrija, išli smo logikom Ragnika, bio sam sa Draganom Obradovićem i pet trenera i pet igrača u Akademiji Salcburga. Smatram da je ta filozofija za nas dobra.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari