Mladi teniser košta 70.000 evra godišnje

Trenira se četiri sata dnevno (sat od 12-17 evra); patike, koje pucaju na dva-tri meseca treba platiti 150 evra, za žice treba dati 20 evra
TEMA DANAS Koliko treba uložiti u talentovano dete u najskupljem sportu

Ostavite komentar


  1. A vlasnici teniskih škola vrebaju decu još u vrtićima. I zamislite, baš je vaše dete talentovano za tenis. Govorim iz iskustva.

  2. Odličan tekst, jako koristan, realan, direktan. Planirao sam godinu dana da napišem ovakav tekst, ali tenis nije moja specijalnost, i nisam imao dovoljno podataka, a tenis sam poslednji put igrao pre 20 godina. Zabavan sport ako ga igrare, ali dosadan za gledanje preko svake mere. Malo mi je postalo degutantno što skoro svi pričaju o tenisu. Uzdižu u nebo Đokovića, a on i njegova porodica dele lekcije širom Srbije. Đoković je za vreme bombardovanja bio u Atini, trenirao je naravno tenis, i bilo mu je "teško". Ne umanjujem vrednost Đokovića, biti br.1 u svetu je veliki uspeh, i on je uspeo, ali je iza sebe imao imućnu porodicu, koja je plaćala ove časove mnogo, mnogo više nego što navodite, jer su njega trenirali strani, veoma skupi, najbolji treneri. Ja cenim Đokovića, ali mnogo više cenim bilo kog profesora u školi, ili bilo kod lekara, jer mislim da su za društvo mnogo korisniji od negog ko udara lopticu. Stranci cene Srbe i Srbiju po onome što ovde vide kad dođu, a ne po nekim našim sportistima, koji i ne žive u Srbiji, i ne plaćaju naravno porez u Srbiji. Đoković će opet biti najbolji, nadam se, i njemu svaka čast. Ali mene tenis ne zanima, i apsolutno je nebitan za Srbiju. Hvala vam što sre predočili roditeljima da ima im realno treba 700.000 evra za 10 godina treninga, pri čemu je jako, jako mala šansa da će njihovo dete ući u 200 najboljih tenisera na svetu. Mnogo je bolje da ulože deset puta manje u njegovo obrzaovanje a ne u udaranje loptice. I ne želim da me neko pogrešno razume. Ja cenim i volim sportiste. Ali mnogo više cenim profesore, inženjere, lekare, jer ovom društvu vreme mnogo, mnogo više. A dok ovo društvo bude najviše cenilo sportiste kojima je uglavnom novac najbitnija stvar, biće nam ovako kako jeste.

  3. Tenis nije skup sport i u zabludi su svi koji misle da jeste. Problem tenisa u Srbiji je da ga vode ljudi koji nisu sposobni za tako nesto, a ponasaju se i misle da jesu. Rezultat je opadanje broja igraca u svim kategorijama. Drugi problem je ponasanje drzave koja dozvoljava da se porez koji igraci ostvaruju ne placa u zemlji. Svaka cast svima ali pomalo je mucno kada npr. Djokovicu Srbija ne "silazi s urana" ,ali kada treba platiti porez drazi su mu Grimaldiji u Monaku. Nemam nista protiv Djokovcia ali takav je utisak. Sport, pa i tenis bi u Srbiji bili daleko u boljem polozaju da oni koji ostvaruju prihod od sporta, ne samo u tenisu vec i u fudbali, kosarci i sl., placaju porez u zemlji. Pitajte kosarkase iz Amerike koji igraju u Srbiji da li su oslobodjeni od placanja poreza u maticnoj zemlji.
    Naslov da mladi teniser pojedinacno kosta 70.000 evra godisnje ne odgovara istini. Stvar je u organizaciji i selekciji. Ovde se tenisom vecinom bave deca ciji su roditelji odlucili da tako bude. Nema selekcije i uspeh dolazi kao rezultat incidenta ne osmisljenog plana. Najbolji pokazatelj za tako nesto je da za tenis zemlje ciji su igraci u zadnjih 10 godina osvojili sve osim Federation kupa, tu je ostvareno finale, ni jedan od glavnih igraca na trzistu ne pokazuje interes. Pitam se zasto ?

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.